• 5 Eylül Diyarbakır

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 7 ay, 2 hafta, 5 gün, 22 saat, 13 dakika, 41 saniye önce

İlk ayak Şart-1 yarış tam bir kör dövüşü, ne galop belli ne atların başına gelenlerden haberimiz var. Kızmaz Çiçeği pedigri ve Diyarbakır’da yaptığı son düzgün sprintiyle dikkat çekiyor. Dişi bir arap tayının erkeklerin yanında hatırı sayılır Agf ile favori çıkması atın iyi ve hazır olduğu konusunda fikir veriyor ama sezgisel bir tahminden öteye gitmeyeceği için tek bırakmam mümkün değil. İmkanı olanlar deneyebilir diyebilirim sadece.

 

Tekçapkan’ın numaraya çıkacak oluşu diğer kaçaklar Yeşiltaş ve Güvenbakan’ın şansını çok azaltıyor. Çok üstüne giderlerse Tekçapkan da bu grupta gelmez.

Diyarbakır için ideal stiliyle Taşçı Pehlivan başta yazılmalı. Mesafenin hafif uzun olması ve Tekçapkan’ın boş kalması halinde yarıştan kolay düşmemesi Taşçı Pehlivan’ı zorlayabilir diye banko tercih etmedim. Tekçapkan olmasa Taşçı net bir banko olabilirdi. Eskiye dönmüş görünen, orta mesafeyi ve yakın beklemeyi çok iyi koşan Cappadocia ikinci atım. Sonra Tekçapkan, Vindırhati Altınsima ve Baba Sönmez.

 

Powerrun’u Doğu’daki her yarışında olduğu gibi son koşusunda da çok öne çıkarmıştım. 1200 üstü bu kadar eksilmesi benim için şaşırtıcı; fakat atı tanıma anlamında çok olumlu oldu. Powerrun 1200 üzeri, çok zayıf gruba denk gelmemişse kazanamaz, net olarak görmüş olduk. Bugün ideal mesafesinde, tek rakibinin Spartacus olduğu bir yarış koşacak. Mesafe ve yarış stili itibarıyla Powerrun’ı net favori tutuyorum. Bugün, Saalih’in olmaması Spartacus karşısında düzlüğe diri ve avanslı çıkmasını sağlayacaktır. İki tekle oynayacaklar için alternatif tekim Powerrun.

Spartacus ve son yarışına pek inanmadığım, en iyi olduğu mesafeye çıkan Sesil Sultan ayrımsız yazılmalı.

 

Eylüldegel günün boş kalacak, kendi grubuna en hakim atı. Biraz arası var diye terddüt ediyorum ama boş kalan Eylüldegel’e elle tutulur bir rakip görünmüyor, önce bankom Powerrun’dı ama Eylülde Gel’in çok zayıf gruba çıkmasıyla tercihimi Eylüldegel’den yana değiştirdim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8,3,1,2,6,7,11

2.Ayak: 4,3,13,,12,1

3.Ayak: 6,2,7,1,12,10

4.Ayak: 3,,5,8

5.Ayak: 4

6.Ayak: 3,2,4,11,7,9

 
Cengiz Gürbüz