• 5 Haziran Urfa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 2 hafta, 6 gün, 22 saat, 24 dakika, 20 saniye önce

Büyük Kral’ın bu mesafe problemli ve vasat taylardan daha iyi odluğunu düşünüyorum. Spectrum Quest gibi iyi bir anneyi Country Reel’in harcamasıyla, böyle çime hafif daha yatkın ama gücü sınırlı bir at çıkmış. Spectrum Quest’in aygırı asla Country Reel değil. Yine de, başta bahsettiğim gibi hem form durumu hem Bursa kumu yarışlarıyla grubun önünde tutuyorum, Urfa’ya erken gelip iyi de bir sprint yapmış.

Rakip sadece Deli Emin yazacağım, Deli Emin en büyük avantajı yakın bekleyerek her türlü yarış gidişine uyum sağlayabilmesi, gruptan da iyi bir kum potansiyeline sahip olduğunu düşünüyorum, Büyük Kral Urfa’yı beceremezse sigortamız Deli Emin olsun.

Diğer atlardan biraz bahsedeyim. Bosphorus Beauty ve Erenler Kızı’na mesafenin uzun olduğunu düşünüyorum, Jetgibi 1400 üzeri yarışlarının sonlarında resmen sürünüyor, orijininden biraz çekinsem de son yarışındaki görüntüsünü beğenmediğim için eliyorum. Baba Abdullah yavaş start çıkışıyla bu tip kalabalık yarışlarda öne gelmekte zorlanıyor, bugün Karamısra, Bosphorus Beauty gibi kendisinden daha iyi çıkan ve öne hamle yapacak atlar var, dolayısıyla öne çıkamayacağını düşünerek, bekleyerek iyi bir yarışını görmediğim için eliyorum. Paspartu’nun kumu olmadı, First Chance’in 1400 üzeri doğru düzgün bir yarışı yok.

 

 

Prensesnaz’ın iki yarışını da çok beğendim. İstikrarlı aygır Çapkancaş’ın yanı sıra Canan 2 gibi süratli bir kısrağın torunu. Özellikle kısrak sülalesinin özelliklerini sonuna kadar almış görünüyor. Ön gruba çok kolay düşerek teşviğe ihtiyaç duymadan tempo yükseltebiliyor ki Urfa’da bu özellik, virajda avantaj sağlama açısından çok çok önemli. Gelişen tecrübesi ve grubun uygunluğuyla, kendisine biraz daha hantal rakibi Reber’in yarış boyu önünde kalarak kazanmasını bekliyorum, bankom.

 

Beyhak’ın kaçamadığı zaman, özellikle yarış 1400 ve altıysa kazanması mümkün değil ama kaçabildiği zaman da kaybetmiyor, önemli bir detay, atların stilini biliyorsanız Beyhak’a boş kalacağı her yarış güvenebilirsiniz. Bugün sadece Büyük Lodos var ve seri bir at, dolayısıyla Beyhak yine kaçamayabilirama yazmadan da elbette olmaz. Mızarbeyi ne uzun ne kısa, tam mesafesine çıkıyor, öndkie ikili erken takışırsa Mızarbeyi günün en şanslı atlarından biri haline gelecek. Karaçdağlı, Sultandan, Dilaverağa ve son yarışında boş kaldığı zaman gelebilir görüntü veren Büyük Lodos diğer tercihlerim.

 

Jungle Lıon bu sefer daha kolay öne düşebileceği bir yarışa çıkıyor, kısası daha iyi olsa da bu grupta boş kaldığı her yarış, mesafe gözetmeksizin Jungle Lıon favoridir. Kısada yetiştiremeyen uzunda da sprinti zayıflayan Çakabey için bu mesafeler ideal, grup da çok uygun, mutlaka yazılmalıdır. Sturdy’nin son yarışı güzeldi, ben yarış stilini de Urfa’ya çok uygun buluyorum. Bayramoğlu, The Champıon, Selimbey ve Hür Tumbul sonraki tercihlerim.

 

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 10,8

2.Ayak: 16,5,6,2,3,1,8,9,11,12

3.Ayak: 14

4.Ayak: 2,4,16,6,1,7

5.Ayak: 1,3,10,9,,4,6,14

6.Ayak: 5,6,7,14,3


Cengiz Gürbüz