• 5 Kasım Adana

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 4 ay, 3 hafta, 2 gün, 9 saat, 48 dakika, 36 saniye önce

Buzul yüzde ellisiyle koşsa kazanabileceği, gidişat ve grup olarak çok uygun bir yarış koşacak. Formuna biraz güvenebilsem tek yazacağım ama son yarışındaki aksiyonu pek istekli değildi. Yine de yarışın net favoridir.

Aradan sonra son iki yarışıyla ciddi düzelme işaretleri veren Mavi Ateş dışında rakip tutmuyorum. Mavi Ateş iyi olduğunda en iyi koşabildiği yer Adana kumu ve son iki yarışı, iyi bir Mavi Ateş izleyebileceğimizin işaretlerini net şekilde veriyor.

Buzul bekleneni vermez veya üstüne gidilirse bence Mavi Ateş bizi kurtaracak.

 

Yollaraz gibi bir atın yanında numarayı alıp, yakın bekleyip yürüme yeteneği çok iyi olan Kapaklıcan’a direnerek beklentinin çok çok üstünde koşan Altındere bugün banko tercihim oldu. Geçildiği ikinci koşusundan sonra tay resmen kaybetmeyi hazmedememiş gibi koştu. O koşudan sonra üstüne gitmeye cesaret edebileceklerini sanmıyorum ki zaten bunu yapabilecek yalnızca Kayakurt var. Özcan tercihiyle yine net kaçacağı çok belli olan Altındere’yi bozmak normal bir tercih değil, zaten Kayakurt’un böyle bir ısrarı da yok. Start yeri de öne düşmesini kolaylaştıracaktır, 1500 başlangıcı dışarıdan çıkan atların numaraya gelmesini zorlaştıran bir noktada.

Sonuç olarak, tempo yapabildiği zaman çok sınıf görünen Altındere’nin istediği gibi koşma şansı bulacağı bu yarış da geçilmemesi gerekir. Uygun bir grup var, kazanmasını bekliyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,4

2.Ayak: 8,10,1,4,7,9

3.Ayak: 10,4,1,3

4.Ayak: 6 ( Altındere )

5.Ayak: 9,1,4,2,7,5

6.Ayak: 3,9,8,11,10


Cengiz Gürbüz