• 5 Mart Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 ay, 2 hafta, 6 gün, 7 saat, 52 dakika, 21 saniye önce

 

İlk ayakta en çok Fülane tutuyorum. Fülane koca Adana sezonunu en kötü olduğu uzun mesafe kaba kum şartlarında harcadı. Fülane’nin aslında ne kumla ne uzun mesafeyle işi var, sadece kısa çim koşsa bence çok daha hayırlı olur. Bugün mesafe ve yarış gidişatından dolayı Fülane’yi öne aldım. Bilbilan, Pamuk Nine gibi iki tane çok sert kaçan at var, Pamuk Nine belki iki gitmeyi kabul eder ama yarışın başında çok seri olduğu için koşu ister istemez süratlenecektir. Berragül de kaçanların üstüne erken ve kolay gidecek. Son iki yüze diri kalanın çok avantajlı olduğunu düşünüyorum. Fülane Selimle bu işi iyi becerebilir gibi geliyor bana, zor yarışta cazip banko denemek isteyenler Fülane’yi risk edebilir.

Sonra Berragül ve Çakırcelep tutuyorum. Berragül bu sezon çok dengesiz, son yarışını mı yapacak öncekileri mi kestiremiyorum. Ama yazılmalıdır tabi. Çakırcelep yakın bekleyip kısa sprint yapabilmesiyle şanslı olabilir, galobu da güzel olmuş. Fülane tek yazılmayacaksa az atlı bu şekilde tutuyorum.

Sonrasının kapalıya kadar yolu var.

 

Euphrates aradan düzelmiş dönecekse yarışın favorisidir. Rocket Man, Gloin ve biraz fazla boş kalabilirse Büyük Amed daha sonra.

 

Neresinden tutsam Burçakhan’a rakip bulamıyorum.  Diranşan’ın berbat bir yarış karaktreri var. Cengo ve Esmer Efe’nin uzunu eksik, Hayatı Cedid Burçakhan seviyesinde hiç değil. Burayı kapatalım dersek en az dört at yazmamız lazım ki Burçakhan’ın son koşusundan sonra çok ağır favori olduğu bir yarışta dört çok fazla. Ben tek bırakılması taraftarıyım, bankom.

Diranşan ve abartılı boş kalırsa Cengo rakip olarak ilk düşünülmesi gerekenler.

 

Denizim son koşusunda çıkarıp masaya vurdu, gerçekten çok büyük bir yarış yaptı. Bence, Denizim’in koşacağı muhtemel Grup 1 koşular dahil en çok zorlanacağı yarış Kadhan’ın boş kaldığı kısa mesafeli bir kaba kum yarışıdır. Kadhan’a en tehlikeli haliyle yakalanmış, ben ayırmama taraftarıyım.

 

Bıtcoın’ın kısa kum kalitesi grubun önünde, misli için tek bırakılabilir. Down Town ve boş kalma imkanı bulan Triton ile kapalı.

 

Son ayakta Matiz ve Ertuğrul’un bir iki şeklinde yavaş gideceklerini ve çok şanslı olduklarını düşünüyorum.

Gallop To West, Apıko Dora, Famıly Joy, James Bond ve Özdemir daha sonra.

Bol şanslar..

 

1.Ayak:1,,2,3,,5,6,7

2.Ayak: 4,6,5,1

3.Ayak: 2

4.Ayak: 1,2

5.Ayak: 2/1,5

6.Ayak: 1,9,,10,8,5,14,7


Cengiz Gürbüz