• 5 Mart İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 hafta, 1 gün, 22 saat, 54 dakika, 31 saniye önce

Enopi ve Flash İs Black’den hangisinin daha iyi çıkacağı yarışın kilit noktası.  Enopi’nin start çıkışı daha iyi, ben onun öne geleceğini düşünüyorum. Tam mesafesine çıkıyor, eğer kurduğum gibi öne gelebilirse bu gruba dayanmaya çok yakındır.

West Grove anlamsız yere uzun mesafe koştu ki mesafeyi hiç beceremiyor. Bugün o da tam mesafesinde uygun grup yakalamış, eğer Enopi ve Flash İs Black kapışırlarsa, yakın bekleyebilen yapısıyla West Grove’un şansı çok artacak. İlk ayak bende iki at.

 

Tahiri’nin eskiden beri dillendirilen bir kanama problemi var. Nadir de olsa eksik koşabiliyor,  boş kaldığı zaman çok dayanan Corıtıba, kısaya dönmesiyle biraz daha iyi koşabilecek Saint Hilarion ve aradan eksilmeden dönebilirse diyerek Utkunhan üçlüsünü de yazıp kapatıyorum.

 

Ertemiz bu grupları her zaman geçebilecek seviyede ve çok net yarışlar koşuyor. Pilevneli boş kaldığında çok etkili olsa da Ertemiz’e dayanmasının zor olduğunu düşünüyorum, bankom.

 

Dördüncü ayak çok zevkli bir taktik yarışı olacak. Barskan’ın düzlüğü önde görmeden yarış kazanmasının çok zor olduğunu son yarışında gördük. Gelmeyi değil dayanmayı becerebiliyor Barskan. Özcanlı Ağapersen’den numarayı alabilir mi yarışın en önemli olayı bu. Ağapersen son yarışında iki giderek fena koşmadı, bugün Barskan çok ısrar ederse numarayı verebilir gibi geliyor. Bu ikiliden hangisi öne gelir ve diğeri aşırı zorlamazsa öne gelen yarışı kazanır. İkisi de sorgusuz yazılmalıdır.

Sigorta tabi ki Saygon, son koşusunda kolay hale gelen bir yarışı Karaçivi’nin anormal dayanmasıyla kaybetti, 1400 olsa çok kolay kazanacağı bir yarıştı. Bugün, gidişatın da lehine dönme ihtimaliyle yine yazılmalıdır. Alpğtuğhan da yazıp kapatmak en sağlıklısı.

Yalnız Barskan baya geride kalmış, öne çıkarsa dayanır bu gruba, cazip banko için mislilere denenebilir.

 

Gümbürgümbür özellikle bu seneki kum yarışlarında güven vermiyor. Fenerlican iyi başlayıp Garanti’den numarayı alabilirse Gümgümbür’e uzun süre dayanabilir, ayırmayalım.

 

Patient ve Yeşilmişik çok öndeler, kapalısı için Golden Ok ve Şeker Yıldızı da yazılabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,4

2.Ayak: 1,4,2,10

3.Ayak: 3

4.Ayak: 3,1,4,2

5.Ayak: 1,2

6.Ayak: 3,4,,10,11

 

Cengiz Gürbüz