• 5 Mart Urfa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 1 ay, 2 hafta, 3 saat, 2 dakika, 1 saniye önce
Grubuna ve mesafesine dönen California pek çok kez olduğu gibi bugün de banko tercihim oldu. Sondan başlayarak üç yarıştır neden kazanamadığını anladığım kadarıyla açıklamaya çalışayım. İlkinde Zeus'a kaybetmişti, her yarış net beş boy takılan Zeus ne olduysa o gün iyi çıktı ve grubun da az atlı olmasıyla yarış boyu California'yı kaçırmamayı başarabilmişti, iş teke teke kaldığı zaman rakibinden daha kuvvetli bir at, dolayısıyla kazanan Zeus oldu. Bugün Zeus'un o kadar kolay iki gidebileceğini düşünmüyorum. 1800 yarışında mesafeninin hafif kısa oluşu ve New Alaçt'dan dolayı çok erken hızlanmak zorunda kalmasıyla Nasipli'ye kaybetti. Mesafenin, grubun ve yarış gidişinin çok ters olduğu son yarışını hiç yaşanmamış kabul edelim. Bunlar çok küçük detaylar gibi görünse de California'nın düzlüğe direnebilecek şekilde gelmesi temponun, mesafenin ve ön gruptaki atların özelliğiyle doğrudan alakalı.
 
Bugün yine New Alaçat var ama hem grup hem mesafe bu sefer California için daha uygun. California yarış başında rakibinden daha etkili hızlanabildiği için istediği her zaman New Alaçat'dan numarayı alacak gücü var. Bu gruba direneceğini düşünüyorum, bankom.
 
 
 
Buruk Sultan sürat dışında bir şey gösteremyince son çare olarak urfa'ya getirilmiş. Bu grupta öne çıkmas şansı var ve kesinlikle ilk şansa sahip. İstikrarı, rakiplerinden bir tık üstün performansı, güvenilir stiliyle Bolmatra ve iki yarış önceki gibi koşabilirse Güzelsoy şans verdiğim diğer isimler.
 
 
Bol şanslar..
 
 
1.Ayak: 12,2,1,3,8
 
2.Ayak: 2
 
3.Ayak: 2,1,3,5
 
4.Ayak: 3,2,5
 
5.Ayak: 3,2,5,4
 
6.Ayak: 2,5,7,48,6,3,9,10,11,15,12
 

Cengiz Gürbüz