• 5 Mayıs Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 2 hafta, 6 gün, 15 saat, 5 dakika, 32 saniye önce

Kurye ilk defa kendi mesafesinde bu kadar uygun bir grupla koşacak, yarışın ağır favorisidir. Sadece Katiphan’ın Kurye’yi sıkıştıracak bir yarış koşabileceğini düşünüyorum. Katiphan fena bir kum atı değil, bir iki yarıştır içinden dışından çıkan atların kapatmasıyla kötü yerde gitmek zorunda kaldı ama düzlük performansı gayet iyi, onu da yazalım iki atla kapalıdır.

 

Sumel Han beklenen kadar iyi çıkmazsa ( aşırı güvenilecek bir tay gibi gelmedi bana ) bu yarış cazip bitebilir. Yarışın diğer tutulan tayı Montana da startı ağır alıyor. Scarface’in 800/50 işi olan erkek tayı Qazım Baba mutlaka yazılmalıdır. Program biraz kıpırdayacaksa, yüzde 6 larda kalan Qazım Baba bunun için en mantıklı atlardan bir tanesi.

 

Zülfo Kirve için bir şey söylemeye gerek yok, bu gruba kaybetmesi büyük olay olur. İkili için, önde kolay kalacağını düşündüğüm Kalınka düşünülebilir.

 

Mesafenin yüz metre uzaması Özgünhan faktörüyle Goncanur’a daha çok yarayacaktır ama tek yazmayı riskli buluyorum. Ayancıklı’nın kızı Aslınaz bu sefer önde biraz rahat gidebilirse düzlüğe çok daha diri çıkacaktır, gelişen tecrübesiyle yazılmalı. Sonra Kadriş Kızı.

 

Son ayak çok süratli geçecek, Murtecizcan, Zilli, Nurlutaç üçlüsü varken yarışın yavaş gitmesi mümkün değil. Kaçanlardan en çok Zilli’yi tutuyorum ama kalitesiyle Murtecizcan da yazılmalıdır. Nurlutaç’ı bugün yazmıyorum. Aradan hiç eksilmeden, kendi yarışını yaparak dönen Gölkızı, bu sefer uygunlaşan grupta ve çok lehine yarış gidişatıyla mutlaka yazılmalıdır, yüzde 2 çıkmasına inanamadım. Aynı şekilde mesafesine dönen Asi Kırtay’ın da geride kalması güzel olmuş, onu da yazalım. Desire, Yolaşan, Kızım İdil, Şansı Bol yarışın kapalısı. Desire kaba kumda sentetik kadar güven vermiyor, tek düşünmek risklidir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,3,4,5,2

2.Ayak: 4,3

3.Ayak: 5,2,4

4.Ayak: 1

5.Ayak: 1,3,2

6.Ayak: 2,9,4,3,6,7,8,1


Cengiz Gürbüz