• 5 Mayıs İstanbul

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 11 ay, 2 hafta, 6 gün, 19 saat, 6 dakika, 9 saniye önce

Bildiğiniz üzere Ezelim’i ilk yarışında tek yazmıştık. Start çıkışı içinden çıkan atın dışa açılmasından ötürü yarışı start çıkışında kaybetti. Hoş, kazanan tayı geçmesi zaten mümkün değilmiş, sezonun şimdiye kadarki  bence en iyi tayına denk geldi. Bugün start dezavantajı yok, başlar başlamaz öne düşemese bile bariyeri bulabileceği bir koşu. Gelişen tecrübesiyle uygun grubu geçeceğini düşünüyorum, yumuşak saha da bence lehine olacak.

 

Geçen sezonu çok klas bir yarış koşup kapatan Last Shadow sezonu iki sentetik yarışla açtı ve beklenti ölçüsünde hayal kırıklığına yakın koştuğunu söyleyebiliriz. Ama çimi sentetikten her zaman bir tık daha iyiydi, bugün yarış gidişi tamamen lehine görünüyor. Düzlüğe kadar kimse ellemeden kaçacaktır, çimde düşündüğümüz şekilde bir tık etkili koşabilmesi durumunda bitirmeye çok yakın. Rakip Kreacher tutuyorum, diğerlerinin gücü bence boş kalan Last Shadow’u ayırmaya yetmeyecek.

 

Beşinci ayakta Viareggio’nun çıkacağı söyleniyor, normalde ilk atımdı ama birkaç farklı kanaldan bilgi geldiği için şablona almıyorum. Altılıya yakın çıkmamış olursa ekleriz.

Çimde ilk yarışına çıkan Uçan Fil sert grup, aleyhine gelişen koşullara rağmen yarıştan uzun süre kopmadı. İyi tayların yanında kısada hem sürate uyup hem sprint yapacak tipte bir at değil. Uçan Fil’in arkada daha sakin bekleyip yürüyebildiği yarışlar esas gücünü gösterecektir. Bunun için de mesafe gerekli. Bugün hem mesafe, hem rakipler tam kendini gösterebileceği ölçüde, çok etkili bir yarış bekliyorum. Numarayı hangisi kolay alabilirse şansı artacak Matbaacı, Sun Of Day ikilisini ayıramadım, hangisi öne gelir tam kestiremiyorum. Son sırada Rubuco var.

Bol şanslar..

 

 

1.Ayak: 7

2.Ayak: 2,4,6,9,7,11,10

3.Ayak: 3,4,7,1

4.Ayak: 3,5

5.Ayak: 8,6,5,2

6.Ayak: 5,8,10,9,1,6,2,3,11,7,12


Cengiz Gürbüz