• 5 Mayıs İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 2 hafta, 50 dakika, 36 saniye önce

İlk ayakta iki tane süper tay var, Three Valleys kendisi gibi çok süratli bir kısa çim kısrağından, 800/47 iş yapan, al renkli bir tay vermiş.  Pendragon yeni Copperfield olmaya aday gibi görünüyor, idman durumu mükemmel. Doğduğu andan itibaren en az Kısa Vade atı veren Enhance’in kızı Tımetosaygoodbye’ın makine provasında 400/20 yaparak birinci olduğu söyleniyor. Aracı ekürisi zaten iki yaşında bir tayı bu kadar erken koşuyorsa hazır durumda demektir. İki atı ayırmayalım, yarış gören atların çok üzerinde potansiyele sahipler. Gümüş Kafes ile kapalı.

 

Gazibor Khan’a Kocakaya çok kötü bindi, yurt dışından geldikten sonra atın üstünde değişik duran, sürekli zıplayan bir görüntüsü var Kocakaya’nın, dışarıdan bakınca çok sinir bozucu görünüyor. Aracı da o yarıştan sonra indirdi muhtemelen. Gazibora Khan gelişen nefesiyle Rebel Yell’i geçmeye çok yakın görünüyor, sıkışanlar tek bırakabilir. Tek rakibi Rebel Yell.

 

Egebeyi’nden boş kalacağı her yarış çekinmek lazım. Gümbürgümbür’ü geçecek yarışı çim ve sentetikte henüz koşmasa da lüte tutuştuğu her atı geçebilecek bir inadı var. Gümbürgümbür’ün stil itibarıyla da Egebeyi ile lüt yapmak zorunda kalacağını düşünüyorum. Cankardeşler gibi hızlı sprint yapıp rakibini kolay ayıran bir at değil. Dolayısıyla Egebeyi ve Gümbürgümbür bende ayrımsızlar. Gününde olduğu zaman çok koşan Merih son tercihim.

 

Yarışın önde tutulan atlarının tamamı mesafede eksilecekler, Al Jawhara, Wold Of Westport, Mou Jınzi gibi. Dolayısıyla bu yarışta mesafe tutacağına inandığınız bir at varsa risk alabilirsiniz.

Nıght Swıch tam bir uzun mesafe çim pedigrisine sahip. İkinci anne Voleano’nın başta Fıorito ve Klubnıka olmak üzere çok iyi yavruları var ve kızlarının da hep iyi taylar vermesiyle baskın bir sülale olduğunu söyleyebiliriz. İlk yarışını kumda kazanırken çok iyi görünen Nıght Swıch, kısa ara verip eskisi gibi dönememişti ama bu kadar uygun grubu en iyi olduğu şartlarda yakalamışken kesinlikle yazılmalıdır.

Yine mesafeci kısrak Danehıll Flame’in torunu Aşk Denizi uzuna ve çime çok yatkın görüntüsüyle, iyi başlaması halinde çok iyi koşacaktır. Son ayak iki at bende yeterli.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,8,7

2.Ayak: 7,3,1,2,5,8,11

3.Ayak: 2,,6

4.Ayak: 2,1,3

5.Ayak: 2,3,8,1,7,5

6.Ayak: 3,13

 
Cengiz Gürbüz