• 5 Nisan İzmir

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 11 ay, 3 hafta, 2 gün, 22 saat, 43 dakika, 55 saniye önce

Torok’un tayı Naldo kum sezonunu hiçbir şey yapamadan geçirdi. Tayın kumu çok zayıf olmakla birlikte, asgari düzeyde de olsa Torok’un en zayıf kısrağa bile aktarabildiği çim yeteneğine sahip.  Yerini erken bulmayı başarabilirse üç Maiden içinde en zayıf olan bu yarışta iyi koşacaktır. Üçlüye dönmesi de Torok’un tipik özelliği olarak performansını arttırabilir.

Ranaz’ın fiziksel yapı ve sprint mesafesi olarak kumda gösteremediği devamlılığı çimde  gösterebileceğini düşünüyorum. Çabuk ayaklı ve ince yapılı bir kısrak, start yeri çok güzel, şans verilmelidir.

Ranaz ile ilgili fikrim bire bir şekilde Cooper Girl için de geçerli. Annesi Red Fact faktörüyle çimde değişeceğine dair Ranaz’dan daha iddialı konuşabiliriz.

İlk yarışındaki süratliyle Gürer de mutlaka dikkate alınmalı.

Sonuç olarak, grubun zayıflığı nedeniyle ön tarafta yer tutabilecek, pedigri anlamında da çimle ilgili bir şeyler görebildiğim taylara yer vermeye çalıştım.

 

Madam Elli ve Gülşeker arasında bir ayrım yapılacaksa kilit faktör olarak mesafe düşünülmeli. İkisinin de kısaya daha yatkın olduğunu düşünüyorum ama Madam Elli’nin mesafenin uzamasına biraz daha sorunsuz uyum sağlaması beklenebilir. Gülşeker’in 1600’den sonrası için dayanıklılığını aynı oranda koruyabileceğini sanmıyorum. Nazlı Delal’den bir erken yürüme hamlesi gelip Gülşeker öne de çıkamazsa ibre tamamen Madam Elli’ye dönecek.

Sonuç olarak, tek yazılacaksa Madam Elli; yerimiz varsa ikisi birlikte düşünülmeli.

 

Tarıkhan her zaman geçtiği bu grupta yine rakipsiz. İkinci ayağı sorunsuz geçebilirsek İzmir’i bulacağımızı düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,6,3,2,5

2.Ayak: 5,13,10,3

3.Ayak: 6,,1

4.Ayak: 7,14,5,2,8,9,12

5.Ayak: 1

6.Ayak: 1,2,4,3,13,9


Cengiz Gürbüz