• 5 Ocak İzmir ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 2 ay, 3 hafta, 1 gün, 23 saat, 13 dakika, 52 saniye önce

Fanhyhancy'nin çıkmasından sonra yarışın biraz daha ortaya gelmesiyle Power King ve Reco ekliyorum.



Çınar Bey
’in ikinci annesi Satılmış kaliteli uzun mesafe atı veren, oldukça baskın bir kısrak. Miramis referans alınarak, Satılmış kızı For Sale için Sri Pekan tercih edilmiş. Uzun aksiyonlu, güçlü görüntüsüyle Çınar Bey de Sri Pekan gibi baskın bir aygırı ekarte ederek Satılmış etkileri gösteren bir at.  Çim sezonu için 1900 ve üstü mesafelerde ümit veren bir görüntüsü var.

Bugünkü yarış özeline dönersek, uygun grupta kaçaksız bir yarış koşacak, günün en net bankosu olduğunu düşünüyorum.

 

İkinci ayakta etkili yakın bekleme yapabilen, grubun da en güçlü isimleri Fanchychancy ve Gürsoy’u bir adım önde tutuyorum. Kazanabileceği gruba dönen, son yarışı kağıt üzerinde göründüğü kadar kötü olmayan Utkunbaba’dan da bu grupta etkili bir yarış gelecektir, üç atla ikinci ayağı geçebiliriz.

 

Güzel İzmir Koşusu jokey tercihleri, grubun denk olması ve plase atların da yarışın içine girebilir görünmeleriyle şahane bir yarış olacak.

Can Dadaş’ın bariz bir start problemi var. Her yarış net olarak üç, dört boy kalıp aksiyon toplamakta da güçlük çekiyor. Bu şekilde Bedwulf, My Royal Sun gibi süratli atların olduğu, orta mesafe bir yarışta öne çıkabilmesinin çok zor olduğunu düşünüyorum, dolayısıyla eledim.

İdeal mesafesini ve nihayet kaba kumu bulan Kinowa yarışın objektif favorisidir. Win The West’in orta mesafe performansını çok beğeniyorum. Yarış içinde çok güzel saklanabilmesiyle kısa sprintini mümkün olan en etkili biçimde kullanmayı başarıyor. Geçebileceği grupta yine etkili olacaktır. Bedwulf şahane duruma geldi. My Royal Sun’ın dibinde yapacağı beklemeyle yine uzun süre yarışın içinde kalacaktır. Prıncess Di’nin bu mesafede erkeklere karşı zorlanacağını düşünüyorum ama üç at yazmışken risk almayalım, son tercihim.

 

Dördüncü ayak günün sürpriz sonuç çıkarmaya en uygun koşusu, ben H diyerek şansımı deneyeceğim. Misli kurgular Kırdeniz, Ağapersen ikilisiyle risk alabilir.

 

Kızılhan, Doğuhan’a göre çok daha ısrarlı davranıp numarayı alacaktır. Doğuhan’ın eski seriliği ve direnci yok, bugün bekleme yapmak zorunda kalacak. Kızılhan ile çok fazla didişeceğini sanmıyorum. Bu şartları yakaladığı zaman Kızılhan kolay kolay kaybetmiyor, Kafadar’ın lüt yaparak Kızılhan’ı geçecek gücü yok, Altunsaray aradan geliyor ve kısası biraz daha iyi. Alternatif banko olarak Kızılhan’ı önereceğim.

Rakipleri Kafadar, Altunsaray ve Muhrip.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2

2.Ayak: 9,11,2,7

3.Ayak: 2,8,1,9

4.Ayak: 4,1,,2,3,5

5.Ayak: 4,,3,1,5

6.Ayak: 4,2,3

 
Cengiz Gürbüz