• 5 Ocak İzmir ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 2 hafta, 4 gün, 14 saat, 43 dakika, 32 saniye önce

Pistin ıslanmasıyla bir ekleme bir çıkarma yapmayu uygun buldum. Tamerlano'yu ıslak pistte yazalım. Kırdeniz'in geçileceğine olan inancım pistin durumundan sonra iyice azaldı. Eyvah Uzun Mehmet'i çıkarıyorum çünkü Kırdeniz ancak kaçan bir ata karşızorlanabilir. Orası da Kırdeniz - Garanti şeklinde kalsın.


Son yarışında kuvvetlenmiş görünen Badegül öne kolay düşebilirse bu gruba kaybetmez. Kaçaklardan Caferağa son yarışında startta kaldı ama defalarca ok gibi çıkıp sert tempo yaptığını biliyoruz, Jamais Seule iki gidiyor ama çok kolay artırabilen yapısıyla önde kaçan at için çok olumsuz bir stili var. Dolayısıyla, yarış gidişinden tam emin olamadığım için Badegül’ü tek yazamıyorum.

Red Kit ve Büyük Baba ikilisi de kalan grubun epey önündeler, üçünü yazıp ilk ayağı geçelim.

 

İkinci ayağa herkes çok at yazacağından fark yaratmak için bir şeyler denenmeli diye düşünüyorum. Burada dördüncü, beşinci at bile gelse cazibesi sıfır olacak. En azından misliyi cazipleştirmek için bu yarışı ufaltmak  zorunlu gibi görünüyor.

Arapaho her yarışında az da olsa gelişim gösteriyor, 1200’de start sorunu yaşadığı için çok etkili olamıyordu ama mesafeler uzadıkça bu sıkıntıyı aştığını söyleyebiliriz. İkinci annesi Mehlika kumda, özellikle bu seviyeler için iyi bir anne. Arapaho’nun bugün şansı çok yüksek.

Lady Hatun son yarışlarında biraz geri gitmiş görünse de bu kadar uygun grupta kesin yazılmalıdır. Misliler için iki at, tam sıralamam şablonda.

 

İlkaan boş kalabileceği şartlarda, ideal mesafesinde uygun bir grup yakalamış, yarışını yaparsa kolay kolay kaybetmez. Günün banko adaylarından bir tanesi.

Ola ki eksilirse önce Rıght Or Wrong yazılmalı. Aradan dönecek olsa da İlkaan eksilirse bu grupta her türlü gideri var. Sonra Manoush.

 

Kırdeniz için özellikle Garanti’nin boş kalması yarışı zorlaştırabilir, Garanti’nin uzun süredir etkili bir yarışı yok ama bu şartlarda çekinmek lazım. İkili için de güzel bir tercih.

Mesafesine dönen Eyvah Uzun Mehmet’i de yazıp geçiyorum.

 

Yılmabaşar için çok bir şey söylemeye gerek yok, yine kolay bir yarış.

 

Normal kiloya dönen Trıple Crown mutlaka son yarışından daha iyi koşacaktır. Venus Daughter son yarışını kazanırken gayet sağlıklı göründü ve hala da tam potansiyelini bulmadığını düşünüyorum. Precious Jewell’ı da yazarsak ufaltmak için yeterli görülebilir.

Sonra Master Of The Wınd ve Pekin Gold.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,3,2

2.Ayak: 2,11/5,6,1,7,8,3

3.Ayak: 5/1,6,2

4.Ayak: 3,2

5.Ayak: 6

6.Ayak: 7,8,5/3,4