• 5 Ocak Urfa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 2 gün, 10 saat, 34 dakika, 29 saniye önce

Doğa Üstü son yarışında start çıkışını iyi yapamadığı için tam gücünü koşmadı. Mesafe 1200 olduğu sürece start çıkışı ve yer tutma konusunda hep zorlanacak gibi görünüyor. Zayıf grupta çok önde tutmama rağmen tek yazmaya cesaret edemedim.

Kartalbaba grubun çok uygun olması ve iyi yer tutabilmesiyle yarışın kesin olmazsa olmaz atlarından.

Acun ve Uludağkaya ikilisini de yazıp ilk yağı dört atlar geçiyorum.

 

Yarışta Akyol’un olması, kendisi de dahil bütün kaçakların şansını minimuma indirmiş durumda. Royal Ashley, Beyaz Bulut gibi atların şansı Akyol’un yanında çok zayıf. Akyol’a da mesafe uzun ve grup çok sert. Dolayısıyla yarışın bekleme atlarına dönme ihtimali çok yüksek.

Blacks Winner’ın performansı yeterli olsa da sürekli teşvik yiyen ve adım adım gelen yapısına güvenmek çok risklidir. Zahan ve Kıng Ugly de Blacks Winner’ın çok gerisinde değiller.  Mardınar müthiş dengesiz performansına rağmen sırf bir kez daha ondan oyun kaybetmemek için yazıyorum. Grup hafif sert olsa da, özellikle virajda kolay gidebilen yapısıyla Dede Me çoğu hantal rakibi karşısında şans yaratabilir, son tercihim.

 

Keita muhtemelen Didimoğlu’na numarayı verip iki gitmeyi tercih edecektir, aksi takdirde Didimoğlu ile kapışırsa epey hırpalanmış şekilde düzlüğü görecek. Tempo ne olursa olsun düzlüğü önde görebilirse kaybetmez ama yine de iki gitmeyi denemesi bence daha mantıklı.

Sonuç olarak, en sevdiği mesafede, Didimoğlu dezavantajına rağmen ben Keita’ya bu yarışı kaybettiremedim, bankom.

 

Vindırhat bomboş kalabileceği bir yarış yakalamış, eğer startta anormal oyalanmazsa hafif bir doldurmayla yarış sonuna kadar istediği şekilde gelebilir. Şansı çok çok yüksek. İkinci tek arayanlar için Vindırhat risk edilebilir.

Kaçar Fevzi’ye çok güvenmemek lazım,  yarışın temposuna göre geçtiği ve geçildiği atların kalitesi arasında ciddi farklar olabiliyor. Pekkurt ve Şubathan ikilisi son tercihlerim.

 

Kompas Urfa’da iyi bir ilk yarış koştuktan sonra inanılmaz silik bir görüntüye büründü. Pedigri olarak bu seviyeler için potansiyelli bir tay, ikinci anne Oyuncu 19 Vurgunay, Folklor gibi iyi kum atlarını verdi, babası da kumun en iyilerinden Saburay. Bu orijinle hala buralarda sürünmesi büyük hayal kırıklığı.

Bugün belki de bulabileceği en uygun grubu yakalamış, Saadkaya muhtemelen boş kalır ama çok dirençli bir tay değil, Kompas’ın onun dibine yatarak kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum. İkinci banko tercihi olarak ilk adayım Kompas, sonra Vindırhat.

Saadkaya çok iyi start çıkışıyla bomboş  kalacağı yarışta ilk rakibidir, kıpırdamaya başlayan Kobra’nın oğlu Atay Han ve yine kuma yatkın pedigrisi ve çok kötü olmayan son yarışıyla Efe Çocuk ikilisi rakip tuttuğum diğer taylar.

 

Son ayakta Gönülhanım’ın son koşusunu çok beğendim, Archipelagos’u geçerken harika göründü, bugün anlayamadığım şekilde çok geride kalmış, mutlaka yazalım. İkinci atım da Hızlı Zeliş. Archipelagos 1400’ü bitiremez ve yarış bekleyenlere döner gibi görünüyor. Tam sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,6,1,9

2.Ayak: 2,8,4,5,3

3.Ayak: 8

4.Ayak: 7/2,4,6

5.Ayak: 5/6,3,4

6.Ayak: 4,5,8,7,2,16,6,14