• 5 Şubat Adana

Ekleme Zamanı : 2 yıl, 2 ay, 3 hafta, 5 saat, 17 dakika, 49 saniye önce

Plaselerin oldukça iddialı olduğu, tatlı bir Adana koşulacak.

İlk ayakta grubun önemli bölümü ön tarafta tempoyu sürüklemeyi seven ve isteyen atlar. Çoğunun tercihli start almasından da bunu anlayabiliyoruz. Yarış gelişiminin detay analizini yapmaya çalışalım. Bedestan numara götürme konusunda en iddialı isim. Start çıkışı ve deparı oldukça temiz ve güçlü. Ceyar’ın hemen her zaman bocalayarak çıktığını biliyoruz. Bu yüzden kendisi için dış start hayati önem taşıyor. Dışından dolduran Duello ve iç start avantajıyla start sonrası pisti ortalaması son derece muhtemel Bedestan ikilisi Ceyar’ı öne götürmemek için ellerinden geleni yapacaklardır ve en güçlü senaryo budur. Öte yandan Duello’nun ikinciliğe yerleştiği an çok ısrarcı olmadığını biliyoruz , jokey karakteri de bu yönde.

Düzlüğü Bedestan’ın temposunda, viraj bitimine doğru Duello’nun rakibini ısırmaya başladığı bir gelişimle düşünebiliriz. Ceyar’ın yarış başında oyun dışı kalacağını düşünerek İki atın da düzlüğe dolu sermaye çıkacağına inanıyorum. Fotoya kadar birbirlerini sürüklemelerini bekleyebiliriz zira böyle koşulduğunda iki at da düzlük boyu dirençli kalıyor. Risk alıp iki ata indirmeyi tercih ediyorum.

 

Pedigri kalitesine paralel işler yapmaya başlayan Birol Bey bir tık sertleşen rakiplere rağmen sonuca yakın görünüyor. Varlı Bey’in arkasında yakın bekleme koşacak. Rakibini ayırmak için harcayacağı efor yarışın kırılma noktasıdır. Erken başarabilirse kazanır; sigortasını arayanlar Gökhan Babam’ı değerlendirebilir.

Bol şanlar…

 

1.Ayak: 3,4

2.Ayak: 1,10,12,3,4,6,8

3.Ayak: 4,7,2,3

4.Ayak: 2,1

5.Ayak: 3,4,2,7

6.Ayak: 4,3,8,12,5,7


Cengiz Gürbüz