• 5 Temmuz İstanbul

Ekleme Zamanı : 3 yıl, 8 ay, 3 hafta, 3 gün, 25 dakika, 20 saniye önce

İlk altılının birinci ayağında tayları ayırmak bana riskli geldi, kapalısıyla geçiyorum.

İkinci koşuda İnci Bebek kesinlikle unutulmamalı. Az koşanlar içinde ahım şahım bir tay yok, İnci Bebek’in yarış içi kolaylığı Akın’ın idaresiyle mutlaka iyi bir sonuç verecek. Sıralamam şablonda.

Üçüncü koşu zor, Sumel Han mı kaçar Baldemar mı, tempo ne kadar yükselir? anlayamıyoruz. Bence kurcalanmamalı. Şanslı atlar içinde her sonuç normaldir.

Ulan Bator’u Hawking bu mesafede biraz daha sıkıştırabilir, Ulan Bator banko demek yerine ikisini yazmak bence daha akılcı.

 

Program içine en güvendiğim, beni iştahlandıran yarış ikinci altılının ilk ayağı. Taylar birbiriyle mesafede ilk kez buluşuyorlar.

Sırayla gidelim, Ambusher bence gelmez, bu grup için vasat ve şimdiye kadar yaptığından ötesini vaad etmiyor. Aragona’nın kazandığı iki yarışın da karşısında 1 yazmak dışında bence ileriye dönük fazla bir önemi yok. Berdar kısacı, bence şansı yok fakat yarışa sürat vermesi bakımından faydalıdır. Aragona için söylediklerim Çakırın Kızı için bire bir geçerli. Gıpsy Girl son koşusunda limitini belli etti, gelmez diyemem ama tutmuyorum. Selen Kızım’ın maksimum 1600 koşacak bir orijini ve aksiyonu var, bu mesafede bir noktada bence benzin bitecek. The Best Simge gelmez. The Last Squad’ın son koşusu rezalet. Sakarya Koşusu ile başlayan düşüş artarak devam diyor. Yazmayacağım. Şablonda olmayacak atlarla ilgili görüşlerim bu şekilde.

Gelelim tuttuğum taylara…

Queen Lily için mesafenin uzaması bu tayların yanında muazzam bir avantaj. Bugün bu mesafede bir Enhance kızı olduğunu hatırlayacaktır, oldukça iddialı bir düzlük çıkışı ve performasnı bekliyorum. Net favorimdir.

Persian Rose ağır favori girdiği Bursa yarışını zorlanarak kazanmasıyla umut veren Orhan Meker performansını biraz gölgeledi. Tamamen mesafeyla alakalı bir zorlanma olduğunu düşünüyorum. Grup içinde en mesafeci aksiyonu kurabilen, temposunu dağıtabilen isim Persian Rose. Orhan Meker benzeri bir formla bu yarışa geleceğini varsayarak kesinlikle koşunun içinde olmasını bekliyorum.

 

İkinci altılıda bir banko yazılacaksa ikinci ayakta Mystic Start – Pine Apple ekürileri tercih edilmeli. Hem performans hem jokey avantajlarıyla gruba oldukça baskın durumdalar. Orta ölçekli oyunlar hiç tereddüt etmeden ekürileri banko yazmalı.

İlk ayağı geçeceğimize güvenim tam, burda da eküriler yıkılırsa ikinci altılı ciddi paraya gidebilir. Geniş oyunlar için iki rakip önereceğim, bence ıskalamasınlar. Zira ikide iki yapmışsak bence kurgu %90 içeride demektir.

Dark Girl ilk yarışında sıkıştırılmadı, sıkıştırılsa da fazlasını yapacak durumu o gün için yoktu fakat tayın eşgali ve düzlüğün ortasında kurduğu aksiyon güzeldi. Pedigrisinde ikinci anne pozisyonunda Aracı ekürisinin elit kısraklarından Poramas Ghost’u görüyoruz. Çim ve artan tecrübeyle bu tay yarışın kapalı kutu olup denenebilecek yegane ismidir.

Volimte’nin iyi bir kısa çim orijini ve sürati var, 1200 olsa ekürilere net rakip tutabilirdim ama Mehmet Kaya faktörünü de düşünerek risk edilmemelidir.

 

Üçüncü koşuda Rampage alterantif kurgular için iyi bir banko adayı ve tek yazılmıyorsa yarış oldukça karışık. Yukarıdan ekürilerle çiftesini değerlendirebilirsiniz. Şablonu kapalısıyla geçiyorum. Doğa Kanunu inşallah beşincilik yüzü bile görmez.

 

Dördüncü ayak ters koşu, Secret Lover ne koşarsa koşsun beni sentetikte ikna edemez. Mars boş kalacak, dikkat! Sonra Magnum Opus, Fire Of World.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 7,4,3,1,2

2.Ayak: 7,2,15,8,3

3.Ayak: 2,6,1,3

4.Ayak: 6,2

5.Ayak: 7,6

6.Ayak: 9,,,3,15

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 7,6

2.Ayak: 9,,,3,15

3.Ayak: 4,6,3,8,5,1

4.Ayak: 5,4,6,1

5.Ayak: 7,8,1,12,11

6.Ayak: 14,11,12,2,5


Cengiz Gürbüz