• 6 Ağustos Ankara ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 8 ay, 2 hafta, 6 gün, 11 saat, 22 dakika, 35 saniye önce

İkinci altılı dördüncü ayak 6 Berk Oğlu eklenmiştir.


Mala Moja
’nın kum yarışı ölçü değil, çimde bu gruptan bambaşka bir tay, kolay kazanacaktır.

Azant düzensiz yarışlar yapsa da idman durumuna güvenerek hazır olduğunu ve iyi koşacağını düşünüyorum. Bu atlardan farklı gücüyle kazanmaya yakın, ilk altılıda ikinci bankom.

Oğlum Eren ve Tipitip sürat yarışı koşan, 1400’den sonra etkileri azalan isimler. Alkandros, Sky Moon gibi atların yanında bu mesafede yakalanmamaları zor. Önce Sky Moon sonra Alkandros yazalım, normal şartlarda yeterli olmalıdır.

 

Patroniçe bugüne kadar bir kez Ankara kumu koştu ve belki de hayatında eksik koştuğu tek yarış. Yani esasında kabalaşan kumda etkisini arttırması gerekir zira kumu çok kolay aksiyonla koşabiliyor. Ankara kumu Patroniçe için Ateşbibi tarzı koşabileceği bir pist. Çok kolay da kazanabilir, ilk koşusuna benzer bir sonuç da alabilir. İlk seçenek bende ağır bassa da tek yazmayacağım. Mesafesine dönen Berengül’e iç start avantajı, en azından düzlüğe kadar Falez’in kendisine bulaşmayıp güçlü kalacağı bir tempoyla kaçma fırsatı olduğu bu yarışta bir şans daha verelim. Özellikle süratli yarış bulduğunda bu mesafeyi çok etkili koşan Ceylinsu son tercihim.

Falez’in kaba kumu eksik, Berengül gibi stilini zorlaştıran bir rakibi var, yazmamayı tercih ediyorum.

 

Ananiashvili yaş aldıkça Kısa Vade , Grup 3 bandında iddialı olabilen bir güce kavuşacak. Gruptan net olarak farklı gücüyle favorim. My Perfection ideal mesafesini koşmasa da 1900’e kadar sırıtan bir at değil, Kocakaya’nın zekasıyla Ananiashvili’yi geçebilecek tek isim.

 

Üç tay yarışı içinde beni risk almaya teşvik eden tek isim beşinci ayakta Başar oldu. Ayabakan sert ve hızlı aksiyon yapan, sürati kolay yakalayıp arttırma özelliği olan atlar üretiyor. Başar’ın annesi Malikan; Kafkaslı, Zirve gibi şampiyonların annesi 18 Malike’nin kızı. İdmanı 1000/10 seviyelerinde görünüyor ki bir Ayabakan tayı için en doğru ipucunu veren şey tayın idman durumu. Grup içinde pedigrisinde patlayıcı özellik barındıran en güçlü isim. Mehmet Keskin ile bu Agf’yi yakalamış olmasından da az çok fikir edinilebilir. Kazanmasını bekliyorum.

 

Son ayakta Zehir Hafiye, Buzul’a takılmaz da arkasında beklerse ikisi arasında bir düzlük yarışı olacak. İki at bu mesafeye güçlü bir düzlük çıkışı yapabildiği zaman bekleyenlerin şansı çok zayıf. Çekindiğim konu Müslüm’un '' Buzul’u önüme alırsam geçemem ’’ düşüncesiyle start çıkışı numarayı almak istemesi. İç start bu konuda iştahını arttırabilir. Ama düşük ihtimal görünen bu seçeneğe göre sonuca varmak istemiyorum. Öne çıkma ihtimali çok yüksek bir Buzul’dan bahsediyoruz ki bu şekilde yakalanması bu mesafede çok zor. Buzul bir, iki adım önde olmakla birlikte Zehir Hafiye’nin de yazılmasını öneriyorum.

Bol şansla..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 2

2.Ayak: 2,9,1,4

3.Ayak: 3

4.Ayak: 5,1

5.Ayak: 6,4,8,7,2,3,5,10,1,9

6.Ayak: 1,2,3

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 6,4,8,7,2,3,5,10,1,9

2.Ayak: 1,2,3

3.Ayak: 1,3

4.Ayak: 2,1,3,4,6

5.Ayak: 3

6.Ayak: 5,3

 
Cengiz Gürbüz