• 6 Aralık Diyarbakır

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 2 hafta, 4 gün, 10 saat, 43 dakika, 55 saniye önce

İnanlı Oğlu’nu Akoğuz’un kazandığı yarışta çok önde önermiştim çünkü kağıt üzerinde boş kalacak gibi görünüyordu ama Fakı Bey hayatında ilk defa öne çıkmayı denedi ve bütün yarışı karıştırdı, neredeyse Gobak Oğluyam gelecekti. Böyle olunca İnanlı Oğlu’nun yine gücünü koşmadığını söyleyebiliriz. Bugün iki tane erken yürüten rakibi var, biri ekürisi Sıraçbey diğeri Guti. Guti’ye karşı yarış başında çabukluk yapıp üstünlüğünü hissettiriyor, tempoyu yükseltmek zorunda kalsa da ona numarayı vermeden düzlüğe kadar gelebileceğini düşünüyorum. Diğeri zaten ekürisi Sıraçbey yakın bekleyecektir. Bu şartlarda İnalı Oğlu riskini almaya değer, tekle başlamak isteyenler için İnanlı Oğlu bankosunu önerebilirim.

Yine anormal bir sürat olması durumunda Ağa Osman, Digor ve zaman zaman çok üst düzey koşan Guti üçlüsü ayrımsız yazılmalıdır.

 

Şablonun ana bankosu olarak Fresia da karar kaldım. Aslında Çavbella’nın muhtemelen boş kalacak olması gözüm biraz korkutuyor ama Fresia’nın Çavbella’dan özellikle 1200’de iyi at olduğunu ve en kötü son iki yüze doğru onu yakalayabileceğini düşünüyorum.

Çavbella’nın kaçak olarak tek rakibi Doğa Maria gözüküyor ve Doğa Maria’nın, son yarışlarındaki bitik görüntüsüne rağmen en azından Çavbella’yı rahatsız edebileceğini düşünüyorum. Lady Alen’ın son koşusunu beğenmedim, kaldı ki iyi koşsa bile bende Fresia bir adım önde.

Özetleyecek olursak altılı için Fresia banko, beşlide Çavbella’yı da yazmak daha garanti bir seçim gibi görünüyor.

 

Gobaklı son koşusunda hem starttan tereddütlü çıkarak hem de yarışın hiçbir yerinde öne gelemeyerek hayal kırıklığı yarattı. Kötü koşmasının sebebini sadece öne çıkamamasına bağlamak bana biraz riskli gibi geldi çünkü Gobaklı yarışı bile bitiremedi. Bugün sürekli uzak geçtiği ve yine boş kalacağı bir gruba çıkıyor ama dediğim gibi son yarışındaki muhtemel sorunu yine gösterirse gelmeyebilir. Ufaltmak için tek yazılabilecek atlardan bir tanesi.

Daha sonra Lider Baba ve Dervişdayı ikilisi yazılabilir.

 

Çölavı son yarışında Dallıcalı’nın çok erken ve kolay yürütmesiyle sonlarda anormal durarak üçüncü oldu. Dallıcalı olmasa çok kolay kazanabileceği bir yarıştı. Bugün de aşağı yukarı benzer rakiplerle koşacak ve yine boş kalma imkanı var, Urfa’da grubun iyi atlarından bir tanesi önde boş kalacaksa kilo vs gibi ufak detaylara çok takılmamak lazım, o yüzden öncelikle Çölavı’nı yazalım.

Daha sonra Katı Kazan, Düşeş ve bu grupta mutlaka bir kez denenmesi gereken Küçükprens sıralamam.

 

Ankara’da bekleneni veremeyen Mükerrem Teyze’nin Urfa’daki son yarışı bu zayıf grup için gayet yeterli. Dışarıdan çıktığı için iyi yer tutamadı ve bir iki kez de kapandı, ona rağmen, erkek tayların da olduğu o gruptaki yarışı gayet yeterli. Mutlaka yazılmalıdır. Daha sonra istikrarlı ve yeterli performansıyla Talihli yazılabilir.

Grup genel olarak çok zayıf, o yüzden ilk kez koşacak taylardan da bir şeyler beklenebilir.  Wınter Green, Verdasko gibi atları veren Viviana’nın torunu Timbelek’in kağıt üzerinde tek galobu var ve derece göstermiş, iyi bir yarış koşabilir.  Yine ilk yarışına benzer seviyede bir galopla girecek Süper Gelin ve Yonaguska’nın kızı Atakızı ikilisini de yeri olanların yazmasını öneririm.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2/1,3,6

2.Ayak: 3,4,5,7,8,9,1,2

3.Ayak: 2

4.Ayak: 2/3,7

5.Ayak: 1,2,5,6

6.Ayak: 7,9,,11,10,4


Cengiz Gürbüz