• 6 Ekim İstanbul ( Oğuz Karabıyık )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 6 ay, 2 hafta, 3 gün, 13 saat, 19 dakika, 19 saniye önce

Merhaba yarış sever dostlarım. Bugün sizinle nacizane fikirlerimi paylaşacağım.Umarım faydalı olur ve haftasonuna güzel bir başlangıç yapmış oluruz.

 

Sabrinin Atı  bugün ilk altılımda ki tekim olacaktır. Nedenine gelirsek eğer , Eser , Parpali ve Ünalamca’nın süratlendireceği koşuda , iyi bir start çıkışıyla Sabrinin Atı’nın en dıştan yapacağı düzgün aksiyonlarla kazanmasını bekliyor ve banko olarak öneriyorum.

 

İstanbul Kurtuluş Koşusuna geldiğimizde,bu yarış  jokeyler için tam bir stratejik savaş yarışı olacağını düşünüyorum. Son yarışında GR II ‘ de bu gruba yetecek bir 3. Lük yapan Altıncı His favorimdir. Eğer ki Veliefendi Koşusu’ndaki gibi erken öne düşmeyip ,yarışı orta sıralarda kabullenirse bu yarışı kazanacağını düşünüyorum; fakat Selim atı Esanadolu’yu yakın marke edip , erken öne düşerse , arkadan gelecek olan Gözyaşı Gecesi , Serhantay ve Amankaya’yı rakip olarak veriyorum.

 

Günün önemli koşularından olan GR I Byerley Turk Koşusu’nda , bizi çok zevkli bir yarış bekliyor.Burada açıkçası gönlüm Cerastes’in kazanmasından yana.Çünkü Enternasyonel koşusunda göğsümüzü kabartacak bir performans sergiledi. Eğer bugün Cerastes kendi temposunu koyar, 400 ü 26 larda döner, 1000 i 1.06 lara çekerse, bu yarışın mutlak favorisi olacak ve kazanmaya çok yakın görüyorum.Abbas Yolcu, Cerastes’in temposuna çıkıp yarışı süratlendirirlerse , arkalardan kuvvetli gelecek olan safkanlardan başta Rebel Yell olmak üzere Finesse,Oğlum Berat ve jokeyiyle müthiş bir uyum içinde olan Ulan Bator söz sahibi olacaklar.

 

Bankom ise tabelada White Fire. Bu atın kamçıya aşırı duyarlı olduğunu düşünüyorum.Sahipleri  de bunu görmüş olacak ki son yarışında yapmış olduğu dördüncülükte de Ahmet Çelik ata hiç kamçı vurmadan yarışı bitirdi.İnci Boncuk ve Diabolik’in süratlendireceği yarışta , hemen arkalarında yer tutacak olan White Fire’ın tatlı teşviklerle bu yarışı kazanmasını bekliyorum.

 

Birinci Altılı

1 . Koşu : 5,6,11,7,1

2.Koşu   : 2,5,3,6

3.Koşu   : 6

İkinci Altılı

4 Koşu   : 5,2,3,6

5 Koşu   : 8,,,3,5,4,2,9

6 Koşu   : 7,,,9,8,3,10

7 Koşu   : 1,,,4,8

8 Koşu   : 6

9 Koşu   : 9,11,14,10


Oğuz Karabıyık