• 6 Kasım İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 3 hafta, 1 gün, 2 saat, 39 dakika, 53 saniye önce

Dünkü Ankara altılısını üç bankoya rağmen sekiz atta yazmadığım Hüseyinbaba’dan kaybettim, çok dramatik bir gün oldu. Yaptığım ciddi hatadan ötürü özür diliyorum, kabul edilecek bir şey değil. Ekleyip bulanları tebrik ediyorum, ben de yüz misli üçlü buldum, günün telafisi o oldu.

 

Günün Ganyanı olan ilk koşuda Edinburg tutuyorum.

 

Candostum uzun süredir etkili bir yarış koşmasa da bugün bomboş kalacağı bir yarış yakalamış, bu şartlarda Nevcihan’dan eksik bir at değil, hatta onun önüne dahi konulabilir. Mutlaka yazılmalıdır, cazip bankoyla başlamak isteyenler için de gayet uygun bir isim.

Rakipleri elbette Nevcihan ve Şahinter.

 

Solo Turk ve Stallion Falcon ikilisinden muhtemelen Solo Turk kaçacaktır, aksi takdirde Stallion Falcon’un numarayı alması yarışın çok yüksek tempolara çıkması demek ki Stallion için bu olabilecek en kötü senaryo.  Mutlaka yakın bekleyip düzlüğe kadar sabırlı olması lazım aksi takdirde gücünün altında olan bu gruba kaybetme ihtimali çok yüksek.

Favorim Kepez Storm. Curtaralo’ya karşı bir önceki yarış performansı gayet iyiydi, numaraya çıkamayacak bir Stallion Falcon’u ciddi zorlayabilecek bir yarış koştu. Kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum, günün tek yazılabilecek atlarından bir tanesi.

Kalitesiyle Stallin Falcon, başta da bahsettiğim gibi sabırlı kalması durumunda kazanabilir.

Grubun kalan isimleri Kepez Storm ve Stallion Falcon karşısında elenebilecek düzeydeler.

 

Son yarışlarında Kutup hafif faullü de olsa Şükrü’yü geçmişti, bugün yine boş kalma imkanı var ve bu ikiliyi ayırmamak lazım.

Altınbul sezon başındaki durumunun çok ötesine geçti, çok sert kısa sprint yapabiliyor ve özellikle yarışın erken süratlenmesi durumunda  şansı çok yükselecek.

Dişi atları özellikle Şükrü ve Kutup ikilisinin gerisinde gördüğüm için yazmamayı tercih ettim.

 

Sürekli beraber koşan ve yakın bitiren tayların mücadelesinde favorim Mahir Bey. Hem performans hem de yarış karakteri olarak rakiplerinin bir adım önünde bir tay.

War Legend’in son yarışı fena değildi, çok gelişime açık olduğunu düşünmüyorum ama grup dişine göre, mutlaka yarışın içinde olacak. Yumuşak saha performansı da iyi.

Ghost Warrıor son yarış çok gereksiz erken yürütünce sonlarda çaresiz kaldı, her zaman bekleyip kısa sprint yapması gereken bir tay. Bugün tekrar stiline döneceğini düşünüyorum  ve şanslıdır.

Son tercihim Yağızınoğlu ve mesafenin kısalmasıyla bir kez daha boş kalacağı şartları yakalayan Uncle Mevlut.

 

Normal şartlarda Habilden’in kazanması günün en normal sonucu ama aradan döndüğü son yarışında eski performansının altında kaldı ve bugün de nasıl koşacağını kestiremiyorum, dolayısıyla normal şartlarda tek yazmak gayet mantıklı olmasına rağmen yanına at yazmaya karar verdim.

Starttan düzgün çıkarsa Zeus potansiyel anlamında iyi koşacak bir Habilden’e bile rakip olabilir, önce onu yazalım. Daha sonra son yarışı anormal olan Bakırcıbey ve yeterli potansiyeliyle Kara Turbo yazıp bırakıyorum.

 

Pedigri potansiyeli yüksek tayların olduğu , kalabalık bir şart-1 yarışla karşı karşıyayız. Ballıkaya gibi bir atı veren ve sürekli iyi taylar çıkaran bir kısrağın Lion Heart’dan verdiği Borantay grubun en sükseli pedigrisine sahip, ilk şans onda.

Yunak’ın torunu İncediken’in idman performansı ve eşgali şahane,  mutlaka yazılmalıdır.

Oramas Ghost’un tayı Khan Of Gost için çok bir şey söylemeye gerek yok, çok klas bir anneye sahip.

Rahy’nin torunu Bay Tutu Şart 1 yarışta etkili olabilecek, süratli bir pedigriye sahip. İdman performansı da yeterli.

Luxor’un iyi bir anneden verdiği  Hard Gold’u da yazarak günü kapatıyorum.

 

Genel itibarıyla teksiz bir şablon oldu. Üç tane banko adayım var, Kepez Storm, Candostum ve Habilden. Hangisi içinize sinerse onu tercih edebilirsiniz.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2/1,5

2.Ayak: 3/4

3.Ayak: 3,2,5

4.Ayak: 4,2,9,1,5

5.Ayak: 3/2,6,1

6.Ayak: 2,5,7,1,10


Cengiz Gürbüz