• 6 Mayıs Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 2 hafta, 6 gün, 7 saat, 1 dakika, 22 saniye önce

Pisces’in nihayet çimde bulduk ama boş koşuya denk geldi maalesef, çok iyi bir yarış bekliyorum, yedili ganyan için bankom.

 

Beyaz Bulut’un kumunun hiç olmaması ve Urfa’da bir türlü boş kalabileceği yarış bulamamasından ötürü totosu epey bozuldu. Ama bunun form durumuyla değil istediği yarışı bulamamasıyla ilgisi var. Bugün bomboş kalacağı ve çok kolay götüreceği yarışta yarışın net favorisidir. Didgerido yine hafif uzun mesafeye çıkıyor ama yarışın yavaşlığından mesafe sorununu çok hissetmeyecektir. Eğer erken öne gelmeyi değil de ortalarda beklemeyi denerse çok etkili olacaktır. İlk ayak iki at bende yeterli.

 

Sevilay ve Gönülgüzeli muhtemelen yüksek tempoya çıkacaklar, Gönülgüzeli’nin bu grubu geçecek potansiyeli  var ama 1600 epey uzun, Sevilay da çok sıkıştırırsa şansı azalır. Yine de normal oyunlara Gönülgüzeli yazılmalı.

Burcutay için hem grup hem yarış gidişi çok uygun ve çimi daha iyi. Sabırlı bir beklemeyle kazanmaya çok yakındır, günün banko adaylarından bir tanesi. Kapalısı için sıralamam şablonda.

 

Denizim’in Ankara’daki görüntüsü İstanbul’a göre daha iyi. Geçen sezonki Cumhuriyet Koşusu’nda bu grubun tamamına net şekilde geçti ki o yarışta Cankardeşler de Uluer de bana göre yapabileceklerinin en iyisini yaptılar.Aynı şartlarda Denizim’in kolay kolay kaybetmeyeceğini düşünüyorum, bankom.

 

Trouk Macto’nun kardeşi Transporter’ın potansiyelinden bahsetmeye gerek yok. Aradan döndüğü, nefessiz yarışı bile bu gruba yeterliydi, çok şanslıdır. Matiz’in çimi bence kuma göre daha iyi, Zeus ve The Yıldzer gibi stili rakipler var görünse de özellikle The Yıldızer’in jokeyi Mustafa Manav sert tempoya girmiyor, Matiz’i rahat bırakacağını düşünüyorum. Dolayısıyla Matiz yazılmalıdır. Tesla, James Bond ve ters pist ve mesafeye rağmen çok iyi durumuyla Nezir Khan da yazarsak kapalı.

 

Undaunted’ın son yarışı tam beklediğim gibi olmasa da kötü değildi, sanki biraz uzun istiyor gibi bir hali var, Hoy Hooy’un abartı favori çıktığı yarışta yazılmalıdır. Hoy Hooy’un çimi şüphesiz daha iyi olacak ama biraz daha orta mesafeci gibi görünüyor, dikkatli olmakta fayda var. By Zaza’nın kumdaki görüntüsüne ‘’gücü var ama piste uymuyor’’ şeklinde teşhis koyabiliriz, çimde çok daha iyi olacaktır. Son tercihim Kıngston Bolt. Dört atı ayırmayalımi Hoy Hooy’un geçildiği her sonuç caziptir ve iyi rakipleri var.

Bol şanslar..


Not: Yedili için üçüncü bankom Burcutay.

1.Ayak: 3,4

2.Ayak: 4,,6,3,5,2,13,15,12,1,8

3.Ayak: 2,8,7,6,9

4.Ayak: 13

5.Ayak: 9,3,5,8,4

6.Ayak: 14,7,4,8

 
Cengiz Gürbüz