• 6 Nisan İzmir ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 hafta, 6 gün, 14 saat, 25 dakika, 37 saniye önce
Çıkan Baydöker yerine The Magnificent ekledim. O yarış Baydöker'in çıkmasından sonra biraz daha tehlikeye açık hale geldi. Kumu ve 1400'ü bence eksik olan El Fuego yerine potansiyelli The Magnificent tercihi daha doğru.

Ufaltmak isteyenler, El Fuego'nun yanında kaçma şansı olmayan Master Of The Wind'i çıkarabilir.



Saygon
'da bir sıkıntı olabilir gibi geliyor bana. Karaçivi arkasında yaptığı ikincilik ve genel kısa kum yeteneği grubun çok üzerinde. Ama hem son yarışındaki görüntüsü hem kendi ölçüğinde bozuk galopları bende soru işareti yarattı. Saygon yürüyerek 40/26 yapacak temposu olan bir at, bir hafta önce 41, 28 çalışarak galobu görünüyor, sıkıntısı olabilir. İlk şansı vermekle beraber tek yazmamayı tercih ediyorum. Korateş'in çoğu Ateştopu yavrusu gibi en iyi olduğu mesafe 1200, start yeri de çok güzel, Saygon'un eksik koştuğunu düşünürsek bence kalan grubun net favorisi. Akçeşme bir iki yarıştır kötü koşuyor ama bu kadar uygun grupta ve en iyi olduğu mesafede elemek istemedim. Tercihli start çekmiş, muhtemelen kaçmayı hedefliyorlar, Lütfi Bey'i kapatarak gelebilirse ( bence öyle olacak çünkü start çıkışı daha iyi ve dışından çıkıyor ) yarışı bitirebilir. Ufaltmak için bende bu üç at yeterli.
 
Sonra, kilosuna rağmen mesafesine ve uygun gruba çıkan Bozdağ Efesi ve Erkehan.
 
 

North Valley
 dış startı çekememiş, son koşusunda olduğu gibi ağır çıkarsa öne gelmesi epey zaman alabilir, bence risk almayalım. Bullet Proof, kaçma imkanı olan Dymaxion ve aradan eksilmeden dönecekse Kanatorya üçlüsü North Valley'i zorlayabilecek atlar.
 
 

Kırdeniz, Kurtçabey, Yol Bulan
üçlüsünün ayrımsız yazılmasını öneriyorum. Hangisi elenirse elensin çok risklidir.
 
 

Baydöker
'in henüz bu kadar favori çıakcak bir yarışı yok, Caferağa ile, en azından şu anki durumları arasında ben çok büyük fark göremiyorum. Yarışın gizli kalan atı bence Royal Capucino. Uzun, sentetik vs derken atı bir türlü kendi grubu ve mesafesinde koşmadılar. Royal Abjar / Capucıno markalı bir atın ne işi var uzun mesafede, sentetikte, çimde. Bence esas bakılması gereken Bursa'da Harmandalı ile çok yakın bitirdiği kısa kum yarışı, yazalım bugün. Belki kaçabilirse diyerek Master Of The Wınd son tercihim.
 


Kıss Me
son yarışında aradan döndüğü koşuya göre bence çok daha iyiydi, zaten bir Vıctory Gallop kızı, ilk yarışı da dahil olmak üzere bütün kum yarışlarının bu gruba yeteceğini düşünüyorum. Ne uzun ne kısa, tam mesafesinde kazanmaya çok yakındır, bankom.
 
Bol şanslar..
 
 
1.Ayak: 3,1,8,6,5,10
 
2.Ayak: 4,3,2,,1,8
 
3.Ayak: 2,1,5,7
 
4.Ayak: 5,3,4
 
5.Ayak: 2,5,7,,,8
 
6.Ayak: 6


Cengiz Gürbüz