• 6 Ocak İstanbul ( Cikan At )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 3 ay, 2 hafta, 5 gün, 6 saat, 48 dakika önce
Katma Deger yerine Makambo ekledim.


deal pistine dönen Korik ilk ayağın net favorisi. İki gömlek alt grup atları arasında kilo problemi yaşamayacağını düşünüyorum. Gayet istikrarlı ve her türlü yarış gidişine uyumlu bir at. Bugün muhtemelen Signora'yı önüne alarak koşacak. Tempo yarışı anlamında epey tecrübesi olan ve uzun süre sakin kalabilen aprantisiyle gücünü koşacğını düşünüyorum.
 
Yanına sadece Ak Fetih yazacağım. Yaz sezonu epey uğraşıp bir türlü içeri atamamıştık. Gününde olduğu zaman Ünalamca, Özdamar gibi iyi handikap atlarıyla yakına ara yarış yapabilecek potansiyeli var. Çimi bir tık daha iyi olsa da sentetikte de sırıtmıyor. Aralık ayının tamamını idmanda geçirmesiyle hazır durumda olduğunu düşünüyorum.
 
Kendimce ön grubun ve beklemecilerin en iyi iki atı pozisyonunda gördüğüm Korik - Ak Fetih ikilisiyle ilk ayağı hafif riskli şekilde geçeceğim.
 
 
 
Şablon genel itibarıyla teksiz olacak. Orta ölçekli oyunlar için kolaylaştırıcı bir banko olarak Börteçine'yi önereceğim. Son Kocaeli yarışında da tek önerip beklediğimi bulamamıştım. Pistle alakalı mı kötü koştu yoksa anlık bir problem mi tam emin olamamakla beraber yoğun olarak piste bağlıyorum. 
 
Bugün şartlar gayet uygun görünüyor. Börteçine'nin en sevdiği yarış tipi olan yakın beklemeye gayet uygun, dişine göre rakiplerle koşacak. Drejan'ın dibinden sabırlı bir beklemeyle gruba direnmeye çok yakın olduğunu düşünüyorum. Geniş oynayanlar için sıralamam şablonda.
 
 
 
Tecrübe, yarış performansı ve pedigri anlamında Urla Fırtınası ve Kaynarca net şekilde öne çıkıyor. Ufaltmak için iki at yeterli görülebilir. Blue Vıctory ilavsiyle kapatmış oluruz.
 
 
 
Dördüncü ayakta yarışı iyi koşturmak önemli. Pirsus, Sahipbey'e göre daha iyi start çıkışına sahip, süratli pistleri kaba kumdan çok daha etkili koşuyor. Bolvadin ve Asaletli'ye net hakim olduğu çim yarışı performans anlamında bu gruba yeterlidir. Sahipbey de Uğur Polat tercihini görüyoruz, Uğur'un Pirsus'un liderliğini kabul ederek yakın beklemeye razı olacağını düşünüyorum. Bu şartlarda Pirsus önde istediği rahatlığı yakalayacaktır. Önceliği iki ata veriyorum ama Pirsus'u mutlaka yazınız.
 
Rodosto bu grupta kesin iyi koşacak, Esanadolu ve Şahin Tepesi son tercihlerim.
 
 
 
Döver Kocaeli pistindeki başarısını sentetiğe de taşıyacaktır. Kazanır mı emin değilim ama Döver'in varlığı yakın bekleme atlarını eleyebilmemiz açısından önemli.
 
Mesafenin ve sentetiğin başarılı, istikrarlı atları Kısrakbaşı ve İlgilge öndeki tempoyu değerlendirebilecek isimler. Üç at yazıp bırakacağım.
 
Habilden'in Döver'i ayırıp kazanabileceğini sanmıyorum, zor bir yarış gidişi olacak ama Döver eğer beklemediğim şekilde yarıştan erken düşerse Habilden bizim için ciddi bir tehdit olacak. Börteçine'yi tek bırakanlar Habilden'i yazabilir. Şahinter'i mesafedeen ötürü eledim, bu mesafe çok kısa. Diğerleri alt grup atları.
 
Bol şanslar..
 
 
 
 
1.Ayak: 1,6
 
2.Ayak: 2,,1,3,6,7,8
 
3.Ayak: 7,3,,2
 
4.Ayak: 9,3,6,4,1
 
5.Ayak: 5,3,2
 
6.Ayak: 4,2,7,6


Cengiz Gürbüz