• 6 Ocak Kocaeli

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 3 hafta, 20 saat, 40 dakika, 27 saniye önce

Faustino bugünkü gibi boş kalacağı şartları yakaladığı zaman bu tip grupların her zaman favorisidir. Kaba kumda çok yarışı yok gibi görünse de Kaizbert yavrularının genel olarak pist ayırmadıklarını biliyoruz, Faustino’nun da bugün muhtemelen çok hafif olacak pistte sorun yaşamayacağını düşünüyorum. Cazip banko arayanlar, oyunu ufaltmak isteyenler için Faustino kesinlikle denenebilir.

Yüreğim Kocaeli pistini ve kısayı çok seviyor, grup da gayet uygun, ilk rakip o. Grubuna dönen Rengül de yazılmalı. İlksen, Gülfem ve artık bıktırmış olsa da, kötü koşması halinde son kez olmak üzere Dost Eli yazıp ilk ayağı bitiriyorum.

 

Çermi Khan’ın son yarışını görmezden gelirsek koştuğu yarışlar grubun üzerinde.  Islak sahadan da etkilenmiş olma ihtimali var. Bu grupta net favoridir. Müderris istikrar yakaladı, eğer Çermi Khan eksik koşarsa en kötü ikinci olur. Kaizbert’in tayı Ahmin de bu grupta kesin yazılmalı. Son olarak, sıkıntıları olduğu bariz olsa da, sabırlı bir bekleme yapabilirse Yaralı Kurt da iyi bir yarış koşabilir.

 

Sky Master’ı çok önde tutsam da, biraz ağır yapısından ötürü 1200’de güvenmek istemedim. İlk yarışında da hatırlarsanız öne gelmekte çok zorlanmıştı.

Atmanların tayı Tale Of Sunfry’nin orijini hakkında pek bilgim yok ama bu eküri yurt dışından kötü pedigrili tay getirmez, en azından bu seviyelerde dikkate almak lazım. Hazır olmadan da taylarını koşmuyorlar, önce onu yazalım. Sonra, Doğu’dan gelmesiyle gözden kaçmış olsa da çabuk yapısıyla Mıss Encore’dan da iyi bir yarış koşabilir. Özellikle Sky Master eksik koşarsa zaten grubun Doğu seviyesinden pek farkı yok.

 

Apache Khan’ı son yarışında banko önermiştim, iyi koşmasına rağmen sonunu getiremedi. Bu tayın  net bir mesafe ayrımı yapacağını düşünüyorum, uzayan mesafede eksilmesi çok muhtemel görünüyor. Grubun zayıflığına ve yine boş kalacak olmasına rağmen Baturalpbey’i de yazmadan edemedim. Kısada Apache Khan’ı geçmesi söz konusu değil ama 1700’e kadar uzayan mesafede işler değişebilir.

 

Konıgın’i Cankuzey sıkıştırmazsa bu grubu geçer. Ama Cankuzey de bir önceki yarışını kaçarak kazandığı için Konıgın’i tek yazmanın riskli olduğunu düşünüyorum.

Uzun süredir ilk kez bu kadar uygun grup yakalayan Decolte’yi kesin yazmak lazım. Aradan dönen Lıon Blue için de grup çok uygun, eksilmeden koşarsa yarışın en şanslı atıdır.

 

Magma Storm’un bu seviyeler için çok nitelikli ve istikrarlı bir pedigrisi var. İkinci annesi Hayriyehanım Golden Rock, Kıngdom, Alacakaya gibi hafızalarda kalan yavrular verdi. Bütün yavruları da aşağı yukarı benzer eşgaldeler. Kızı Dynamic Rock’un Bosporus’dan verdiği Magma Storm’a da bu kadar zayıf grupta mutlaka dikkat etmek lazım. İdmanlar çok gösterişli değil ama Kocaeli galoplarının uydurma yazıldığını biliyoruz. Sonuç olarak mutlaka yazılmalıdır.

Hendek Prensesi’ni son yarışında banko önermiştim ve zaman zaman yaptığı gibi startta kalınca kesin kazanacağı yarışta ikinci oldu. Bugün düzgün çıkarsa günün en şanslı atlarından bir tanesi. İstikrarlı ve yeterli yarışlarıyla Dark Queen de yazarak günü kapatıyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3/8,7,6,4,2

2.Ayak: 2,5,9,6

3.Ayak: 3,4,7

4.Ayak: 1,2

5.Ayak: 5,2,6

6.Ayak: 2,6,5