• 6 Temmuz İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 8 ay, 3 hafta, 1 gün, 10 saat, 58 dakika, 14 saniye önce

Altılının ilk ayağı, daima yavaş tempoyla gelişen bir grubun mücadelesi.  Bugün de Börtçeine’nin yavaş temposuyla, viraja doğru hızlansa bile genel itibarıyla yavaş bir yarış olacağını düşünüyorum.

Gölalan, Yiğiter, Blangirl, Champ Lion sprint yapabilmek için hızlı tempoya ihtiyaç duyan atlar. Grup içinde tempoyu en iyi şekilde değerlendirip lehine çevirebilecek at Rekor. Form durumu iyi olup bir alt grup sayılabilecek rakipler arasında Rekor’un  risk edilebileceğini düşünüyorum. Bahsettiğim sprinter atlara oranla daha çabuk ve hızlı şekilde yürüyebilen Rekor, stil – jokey uyumuyla da oldukça avantajlı görünüyor. İki yüz civarı alacağı avansla uygun gruba direnmeye yakın görünüyor. Bankom.

 

Down Town ve Yenilmez’in aynı yarışta bulunup en sert rakip konumunda olduğu bir yarışta Uludaz’ın sprinti güvenilir görünüyor.  İkinci banko tercihi için Uludaz’a güvenilebilir.

Tek rakibi var, Down Town.

 

Tecrübesi, yeterli performansı ve güçlü pedigrisiyle Ardanuçlu’nun kaybetmesi zor görünüyor. Yine de Rekor gibi bir teki yakaladığımızı varsayarak bu yarışı biraz daha zorlayabiliriz.

İlk yarışını Adana’da koşan Biana netice olarak altıncı olsa da grubun en dikkat çekici ismiydi. Özgünhan / Gürsuna, kağıt üstünde güvenilir bir pedigri ve sahaya da yansımış görünüyor. Hazırlıkları yeterliyse iyi koşacaktır. Nurçin’in kızı Elzemim de Ardanuçlu yıkılacaksa mutlaka yazılmalı.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2

2.Ayak: 5,7,6,,2,3,4

3.Ayak: 4,,1

4.Ayak: 5,3,4,2,6,1

5.Ayak: 2,4,7,1,6

6.Ayak: 1,5,6


Cengiz Gürbüz