• 7 Aralık Adana

Ekleme Zamanı : 2 yıl, 3 ay, 2 hafta, 6 gün, 23 saat, 10 dakika, 18 saniye önce

Son yarışı tatminkar Rüzgarın Fsıltısı, uzayan mesafeye yatkın görünmesiyle favorim. Benzer şeyler Akkuş Kızı için de geçerli. Bu tayın etkili pisti çim olduğu kesin; fakat mesafe faktörü ve yeteneğiyle bu grubu geçecek kadar koşabilir, son yarışında bunun işaretlerini açık biçimde verdi. İstikrarlı Anıltay, son yarışında kıpırdayan, Turbo / Yalaz çaprazıyla kollanması gereken Tarsusun Gülü ve tempo götürebilen Güferah, şablona aldığım diğer taylar.

Bankom İguazu Falls oldu. Adana performansı muazzamdı. Gelişen pişkinliği ve net olarak daha yatkın olduğu bu pistte sınıfını bulma yolunda görünüyor.  Bundan sonraki her yarışını daha iyi olacakmış gibi düşünmeliyiz. Kilo ve Abiş artılarını da ekleyerek kurguyu taşıyacak isim olmasını tercih ediyorum.

Son ayakta Arin Gülü, Hayde Atikkız ve Pırıl Kız gruptan bariz biçimde ayrışıyor.

Hayde Atikkız ve Pırıl Kız yarışın başından sonuna tempo taşımayı tercih eden atlar. Benzer stilde olmaları ikisi arasında mücadelenin erken başlayacağını gösteriyor. 1500 metre bu senaryoda Arin Gülü’nün şansını artırıyor. Önün arkasını sertlik yapmadan, istediği tempoda ve oldukça kolay takip eden Arin Gülü, iki rakibini stil dezavantajlarıyla sonuca daha yakın görünüyor. Plase bankolu kurgu tercih edilecekse Arin Gülü iyi bir seçenek olabilir.

Bol şanslar…

 

1.Ayak: 11,1,2,12,6

2.Ayak: 3,4,2,7

3.Ayak: 8 (Iguazu Falls)

4.Ayak: 5,7,4,8,1

5.Ayak: 5,8,1,3,2

6.Ayak: 2,,6,10


Cengiz Gürbüz