• 7 Aralık İzmir ( Duzeltme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 4 ay, 1 hafta, 4 gün, 19 saat, 9 dakika, 11 saniye önce

Sonda iki kez yazdığım 12 lerden biri 4 olacak.


İzmir bankomu Bedwulf olarak belirledim. Bildiğiniz gibi bir süredir kazanıra giremiyor ama bunun formsuz veya kötü olmasıyla değil yarış seçimleriyle ilgisi var. Uzunda sert yarışlar seçiyorlar ki Bedwulf zaten uzun mesafe atı değil, son iki yüz civarı yarışı bırakmak zorunda kalıyor. Kısada da genelde Babadöker’e denk geldiği için yarış kazanması için gereken düzlük başı avansını alamıyor.

Bugün grubun uygunluğunun yanında en güvendiğim şey Bedwulf’un yakın bekleyerek de gücünü koşabilmesi, özellikle İzmir kumunda Kınowa, Bavi Reş gibi atlarla bu mesafede eşdeğer yarış koşabilmiş bir at. Ildır Beyi, Fanchychancy, Sayda yarışın öne gelmeyi hedefleyen atları. Fanchyhancy duruma göre yakın bekleme yapabiliyor, bugün öne ısrar edeceğini sanmıyorum. Sayda’nın bu grupta öne gelecek tempoya çıkabileceğini sanmıyorum, eski haline göre epey ağırlaştı. Ildır Rüzgarı muhtemelen ısrar ederek öne çıkacaktır. Hemen dibinde Fanchy ve Bedwulf olacak. Mehmet Kaya’nın bu tip ince yarışları iyi okuduğunu düşünüyorum. Viraj sonuna kadar acele etmeden iyi bir noktada kalabilirse Bedwulf ön gruba bir yerde hakim olacaktır,  Rıght Or Wrong ve Sun Burn’e de yakalanacak kadar 1600’de kesmeyeceğini düşünüyorum. Bu kadar cazip yakalamışken Bedwulf riski alınmalıdır, bankom.

 

İkinci tek veya Bedwulf’un gelmemesi durumunda beşli bankosu içi önerim Lady Carina. Kısa mesafe performansı daha kaliteli ama stili dolayısıyla çabuk atları bazen kaçırabiliyor, uzun mesafe, uygun grup Lady Carina için daha kolaylaştırıcı faktörler. Zaten kumcu dişilerin uzuncu ve kısacıları arasında ciddi kalite farkı var. Kazanacağını düşünüyorum.

Yeri olanlar Aza Lea da yazarak bu yarışı büyük ölçüde kapatabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1

2.Ayak: 6,4,8,10,12,2,3,5

3.Ayak: 3,,4

4.Ayak: 2,4,3

5.Ayak: 5,4,7,9

6.Ayak: 2,7,8,9,12,6,4,13,3,1


Cengiz Gürbüz