• 7 Ekim Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 5 ay, 3 hafta, 16 saat, 29 dakika, 36 saniye önce

Dün çok başarılı bir İstanbul günü geçiren Oğuz şanssız şekilde beşte kaldı. Ben kendisinin yarış gözüne her zaman kefilim, fırsat buldukça tahminlerini paylaşmaya devam edecek.

 

Atların dengesizliğine ek olarak zayıf aprantilerin bir arada olmasıyla ilk ayak zor bir yarış. Ufak oynayanlar için iki atı öne çıkarıp, sıralamayı şablona bırakıyorum. Apiko Dora’nın kısası net olarak daha iyi, aprantisi de fena değil. Kilodan etkilenmemesi ve grubun uygunluğuyla çok iyi yarış koşacaktır. Bahather’ın yarış içinde kolaylığı, iyi yer tutabilmesi bu yarış için çok önemli artıları, sonlara kadar yarışı zorlayacak. Ufaltmak için iki at risk edilebilir.

 

İkinci ayak Ser Emir’in çıkmasından sonra risk alınabilir bir yarış oldu.

Sınıf bir Kırımhan kızı olan İsminaz’ın ilk yarışı şahaneydi. Kırımhan, nitelikli ve uyumlu kısrak yakaladığı zaman kısa mesafede çok iyi yavrular veriyor. Geçebileceği grupta ve boş kalacağı şartlarda alternatif banko olarak düşünülebilir.

Ünasalmış’ın son yarışını tam olarak ölçü almıyorum, erken yürüdü, dışarıyı dolaştı. Bugün grup daha uygun ve en uyumlu olabileceği jokeylerden biri binmiş, yazılmalıdır. Şahane bir düzlük performansıyla Maiden’dan çıkan, Karakemal’in Burkal’dan sonra en iyi tayı olacağını düşündüğüm Taşralı son tercihim.

 

Mıss Planet iki ay ara verdi ve aşağı yukarı aynı rakiplere karşı geri dönüyor. Bu sezon başarılı olmuş ikililerin çoğu sürat ve erken gelişim özellikleriyle öne çıktılar. Mıss Planet’in durumu farklı, harika bir eşgali var ve şu anki rakipleriyle ( Armondo dahil ) arasındaki fark üçlüye yaklaşıldıkça lehine şekilde açılacaktır.  Eksiksiz işleriyle kazanacağını düşünüyorum, bankom.

 

Şart-1 zor bir yarış, galopların tamamen manipüle edildiğine dair duyumlar var. Sadece orijin odaklı bir şeyler söylemek gerekirse iki tayı rakiplerinin önünde tutuyorum. Adanalı Sevdam’ın orijinini beğendim. Twıst Of Faith’in kardeşi San Juan Lady sınıf at vermeye her zaman yakın bir kısrak,  Dr Fong’dan verdiği Adanalı Sevdam mutlaka yazılmalı. Zır çimci, kaliteli pedigrisiyle Pavlonya’ya ikinci sırada şans veriyorum.

Spread The Joy ve Mıche Macho Man’in galop dereceleri muhtemelen aldatıcı, iyi taylar oldukları söyleniyor. Favori Baccino ve Kainat’ın kardeşi Lady Bouborn da yazılmalılar.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,5,,3,4,1,7

2.Ayak: 4,,6,8

3.Ayak: 1,7,3,5

4.Ayak: 8

5.Ayak: 4,7,3,8,1,5

6.Ayak: 1,4,6,8,10

 
Cengiz Gürbüz