• 7 Eylül Ankara

Ekleme Zamanı : 2 yıl, 7 ay, 1 hafta, 4 gün, 14 saat, 28 dakika, 42 saniye önce

Candoid üst gruba diş göstermesiyle yakaladığı iyi formu bu seviyede sonuca götürmeye yakın görünüyor. İyi gününde olduğu zaman üst düzey işler çıkarabilen Mızrak Kız ideal mesafesinde ilk rakibidir. İnicitanesi’nin start problemini tekrarlaması durumunda boş kalma şansı yakalayabilecek Epsilon, yarışın en makul ters sonucu görünüyor. Üç atla yeterli buldum.

 

Kumma’nın rakibini Oğlum Serkan ile gireceği numara mücadelesini lehine kim çevirebilir sorusuyla cevaplamalıyız. Oğlum Serkan’ın Kumma’nın yanında sonuca gitmesi zor görünüyor. Araksında kalırsa atlayamaz, bir şekilde önüne çıkarsa presine dayanması oldukça zor. Aşkabat iyi form yakalasa da 1400 metrede bu grubu geçecek potansiyeli bence göstermiyor.

Rakip tercihim Aypars’tır. Bu güne kadar Kumma ile defalarca koştu ve onu hep üstüne erken baskı kurarak geçmeyi denedi. Rakibini geçemese dahi lütün içinde uzun süre tutunabilmesi farklı yarış gidişinde bunu başarabileceğinin işaretidir. Bugün kendisinin yaptığı amele işini Oğlum Serkan yapacak. Çok kolay üç gidip tempoya hiç karışmadan düzlüğü bu kez Kumma’yı punduna getirmiş şekilde yakalayabilir. Kumma’nın geçilme senaryoları içinde bence en akılcı seçenek budur.

 

Rıfkı Dayı son koşusunu ne biçimde jokey hayatsından kaybetti. Kaçmaz’ın düzlüğe kadar ne yapacağını bilmez binişi atın son iki yüz metresinden çaldı ve neticesinde iyi bir taya kaybetti. Bugün uzayan mesafe lehine olduğu gibi Kaçmaz’ın hata yapacak bahanesi ve lüksü de kalmadı. İki rakibine göre (Multi Jet, Lemis) mesafe koşmaya daha yatkın görünüyor. Gelişen tecrübesiyle bu kez sonuca gitmesini bekliyorum, bankomdur.

Bol şanslar…

 

1.Ayak: 9,1,10,7,11,2

2.Ayak: 7,6,2,3,1,11,5

3.Ayak: 4,2,1

4.Ayak: 2,1

5.Ayak: 2 (Rıfkı Dayı)

6.Ayak: 8,10,12,2,3,4,6,1,9,5


Cengiz Gürbüz