• 7 Eylül Ankara

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 7 ay, 2 hafta, 5 gün, 16 saat, 38 dakika önce

Özbatu sınıf olarak bu atlardan farklı olduğu gibi formunu da nihayet geliştirmiş durumda. Kaçmadan gelmeyen, yaşlı tempo atlarının yanında kazanması gerekir, tekli oyunlar içim birinci tercih Özbatu’yu öneriyorum.

Bu tip süratli yarışlarda gününde olduğu zaman çok iyi yüklenebilen Prenses Aslı geniş oyunlarda bulundurulmalı. Özbatu ilk kez böyle bir mesafe koşacak, mesafeden değilse bile zaman zaman kaprisli yapısından etkilenebilir. Hedef oyunlar içim Prenses Aslı tercihiyle bu yarış bence daha güzel olur.

 

Ömer İn My Heart, Duquan arasında bitmiş yarış görünüyor. Nefesli ve sorunsuz koşacaksa Ömer İn My Heart bu mesafede bir adım önde. Şablonda ayırmıyorum.

 

Tabelada Alata ve Dona Vinka’yı grubun bir adım önünde tutuyorum. Alata’nın annesi Eraiser pedigri aktarımıyla kazanılabilecek şekilde özel sprint yeteneği olan bir kısraktı. İkili koşmaya yaktın olduğu gibi gelişim de gösterecek atlar vereceğini düşünüyorum. Pedigri geriye doğru açıldığında da kaliteyi yakalamak mümkün. Düzgün işleriyle net favorim.

İkinci ve son tercihim Donna Vika.

Bici Bici, Salazar gibi atların annesi Bellini Rose’da bu kez Three Valleys tercihini görüyoruz. Hali hazırda kısacı kalitesiyle göze çarpan Bellini Rose’un Three Valleys eşleşmesinde dikkate değer detay tayın ikili dönem performansı. Düzgün idman durumuyla Donna Vika’dan domine edici bir yarış gelebilir.

 

Akyaka’ın yanına Ergüçlü mutlaka yazılmalı, ekürilerden Fırtına Leman da denemeye değer.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,8,7,6,4,3,1,5,9

2.Ayak: 2,,,5

3.Ayak: 5,4,3,2,1

4.Ayak: 1,2

5.Ayak: 1,3

6.Ayak: 1,2,9


Cengiz Gürbüz