• 7 Haziran Bursa

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 10 ay, 1 hafta, 4 gün, 20 saat, 57 dakika, 10 saniye önce

İkinci altılının ilk ayağında en beğendiğim isim ve bankom Hızkolik oldu. Bildiğiniz üzere kumdaki ilk yarışında tek oynamıştık, düzlüğe kadar çok kolay gelip olduğu yerde kaldı. Kumla ilgili öngörümüz de maalesef tutmamış oldu. Sonraki çim yarış dördüncülüğü bugün tabelada koşan Ayderağası, onu geçen Hürreis gibi Kaizbert’in etkili erkek yavrularının yanında gayet iyiydi. Net bir çim atı olduğunu göstermekle birlikte tayı da iyice çözdüğümüzü düşünüyorum. Bugün daha uygun rakiplerle bir dişi yarışı koşacak ve iç start avantajı var. Düzlüğe diri şekilde iyi yerde gelecektir, bu atları geçmesini bekliyorum, bankom.

 

King Ömer’in Bursa’da koştuğu yarış şimdiye kadarki en iyi koşusuydu, yine kazanmaya çok yakın görünüyor. Küçültmek isteyenler tek yazabilir.

Geniş oyunların King Ömer’in geçilebileceği iki senaryoyu değerlendirmesini öneririm. Atakan Abi son koşusunda bekleme deneyince yarışın içinde tamamen kayboldu. Bugün tekrar stiline dönüp öne gidecektir. Virajda arttırabilme yeteneği, mesafenin ideal oluşuyla yarışı çalabilir. Kilo avantajıyla Babayega ve kısacı görünse de kum kalitesi grubun üzerinde olup formunu yakalayan Aslan Mehmet yarışın sigortaları.

 

Ayderağası çime çıkınca tipik Kaizbert yarışı yaptı. Sürat, uzun sprint, direnç özelliklerini ortaya koyarak gelişime de açık bir görüntü verdi. Artan tecrübesiyle kazanmaya yakın görünüyor. Alternatif banko olarak değerlendirebilirsiniz.

Çimde koştuğu ilk yarışında start problemi gösterip düzlükte sapmasına rağmen güçlü görünen Subutay kumda beklediğini bulamadı. Çime dönmesiyle tekrar etkili olacağını düşünüyorum. Tabelada iki adet erkek Kaizbert bence işimizi çözecektir. Ayderağası’nın öne giderek koşması sürpriz ihtimalini azaltıyor.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 9

2.Ayak: 3,7,8,4,12

3.Ayak: 4,2,11,1,3,6,7,9

4.Ayak: 1,,3,4,2

5.Ayak: 2,,7

6.Ayak: 13,7,3,5,16,19,4


Cengiz Gürbüz