• 7 Kasım İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 5 ay, 1 hafta, 4 gün, 22 saat, 39 dakika, 50 saniye önce

İlk ayakta favorim Singapur. Yapı olarak son derece kırılgan bir at. Pist, mesafe, yarış gidişi her şey lehine olması lazım ki kazanabilsin. Aksi halde yarış içinde aniden dağılıp enseye basan bir yapısı var. Bugün mesafe ideali; sentetiği kumdan daha etkili, en iyi olduğu olan çime daha yakın koşacağını düşünüyorum. Pistle ilgili de bir problem yok. Öne ısrar eden, Singapur’un en önemli özelliği olan sürat ve devamlılık yeteneğini  aynı anda kullanabilmesini engeleyebilecek bir rakibi yok. Son yüz yüzelli civarını kadar Singapur’un önde olduğu bir yarış izleme ihtimalimiz çok çok yüksek. Sonrası biraz sentetikte gidip gitmeyeceğine bağlı olacak.

İki yarış gören ve iyi koşan İztan yarış içine çok geç dahil olabilen yapısına rağmen iyice uygunlaşan grupta, kendisini yarış içinde en yumuşak tutabilecek jokeyle yazılmalıdır.

Sonuç olarak gidişat ve mesafe avantajlı Singapur ve bekleme atlarının bence en güçlüsü İztan’ı yazıp ilk ayağı iki atla geçtim.

 

Tijiware kısa – orta mesafeye dönüp stil ve fiziksel anlamda biraz daha oturunca kendi sınıfında çok etkili bir handikap atı oldu. Müslüm atı çok iyi tanıyor, nerde yürümesi gerektiğini, ne kadar sprint yapabileceğini çözmüş durumda. Bu kadar formdayken, ideal mesafe ve geçebildiği rakipler arasında yine kazanacağını düşünüyorum. Bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,6

2.Ayak: 6,12,3,4

3.Ayak: 5

4.Ayak: 2,8,1,3,4,5

5.Ayak: 8,4,3,13,5,2

6.Ayak: 7,4,3,8,10


Cengiz Gürbüz