• 7 Mart Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 1 ay, 1 hafta, 4 gün, 19 saat, 24 dakika, 27 saniye önce
Maruf Tay, Manidar, Oltacı üçlüsü arasında şekillenecek bir yarış.

Maruf Tay yarış içindeki kolaylığını mesafeye de yayabilmesiyle uzunda daha güvenilir ve üst düzey bir at olacak. Güçlü de bir yarış karakterine sahip, son yüzde yanına aldığı ata kolay kolay kaybetmiyor. Manidar ve Oltacı'nın bir adım önünde olduğunu düşünüyorum, iki tekle oyn kuranlar Maruf Tay riskini alabilir.
 
Oltacı son yarışında ilk defa standardının altında kaldı, genel olarak Bayçora baskınlığı taşısa da Sabina, Yıldızsever gibi kısaya meyilli at veren anne familyası mesafe konusunda tereddüt yaratıyor, kalitesiyle yazılabilir.

Manidar'ın Binbir ve Özilhan'a kaybettiği uzun yarışını beğenmedim, şartlar tam istediği gibiydi ve eğer uzunda etkili bir yarış atı olacaksa daha dirençli olmalıydı. Bugün düzlük başında dışına kolay gelecek Maruf Tay stil olarak Manidar'ı zorlayacaktır, yine de güçlü orijini ve uygun yarış gidişiyle geniş oyunlarda bulunmalı.
 
 
 
Manzara Bursa programı içerisinde rakiplerine üstünlüğü en net görünen isim. Anfield hariç grubun tamamı 1400 üzeri zorlanacak görüntüye sahip ki ideal mesafe performansları bile çok vasat isimler. Normal şarltarda Manzara'nın geçileceğini düşünmüyorum, bankom.
 
 
 
Bedwulf kendi grubnda kolay boş kalabileceği bir yarış bulduğu zaman 2100'e kadar mesafe konusunda da gayet güvenilir bir güce sahip. Erhan Yavuz atı çok iyi tanıyor, yarışı istediği şekilde götürme şansı var, baştan sona Bedwulf'un hükmedeceği bir yarış olacak, yürüyeceği yeri ve arkasındaki Bavi Reş ile mesafeyi doğru ayarlayabilirse yakalanacağını sanmıyorum.
 
Sigortamız Lexington Fire olsun, kalabalık ve bol kaçaklı bir yarışta Bedwulf'a göre çok daha iddialı olabilirdi; fakat bugün şartlar rakibinin lehine olduğu için Bedwulf bir adım önde.
 
Bavi Reş'i mesafe ve ters yarış gidişinden dolayı tutmuyorum. 2000 üzeri Bavi Reş'de gözle görülür bir zayıflama olmaya başladı. İki giderek yarış koştuğu için hem Bedwulf'a hakim olup hem Lexington Fire'a direnmek zorunda kalacağı, zor bir yarış koşacak, kazanabileceğini sanmıyorum.
 
Bol şanslar..
 
 
 
1.Ayak: 6,7,9,10,3,4,5,8,1
 
2.Ayak: 8,5,1,6,9,4
 
3.Ayak: 1,,2,5
 
4.Ayak: 2
 
5.Ayak: 4,5,8,3,,2,1,11
 
6.Ayak: 1,4


Cengiz Gürbüz