• 7 Mart Kocaeli

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 ay, 2 hafta, 2 gün, 13 saat, 56 dakika, 55 saniye önce

Bailamos tam mesafesinde  yarışın en şanslı atı. Bailamos’un en sevdiğim tarafı ne koşacağını, kimi geçip geçemeyeceğini net olarak biliyorsunuz, 1200 dışında üst düzey yarış kazanma şansı zayıf ama 1200’ü yakaladığı zaman bu grupları her zaman geçebilir. Bütün Kocaeli kariyerine baktığımız zaman eksik koştuğu tek yarış bile yok.  Son yarışında Tıme Attack ile beraber koştular, yine mesafe aynıydı, Bailamos viraj üzerinde önündeki atın yavaşlamasıyla bir iki aksiyon kaybetti ve bunun yarış sonuna yansıdığını düşünüyorum. Bailamos yirmi metre bile fazla koşsa yarış sonuna yansıyor. Bugün böyle bir sorun olacağını zannetmiyorum, yarışta daha yavaş atlar var, önde daha kolay yer tutacaktır. İndian Radja’nın dibinden iki giderek kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum, misliler için tek bırakılabilir.

Tıme Attack’ın güç olarak1200 de Bailamos’dan eksiği yok ama yer tutma ve yarış stili konusunda Bailamos daha avantajlı. Aradan güzel işlerle dönen, tam mesafesine çıkan boş kalacak İndian Radja da yazarsak kapalı görülebilir.

 

Tokatçı, Run For Özgecan ve Adalson yarışın seri atları. En hızlısı ve ısrarlı olanı Adalson diye düşünüyorum, Adalson Tokatçı’ya kafayı vermezse – ki bence vermez – Tokatçı’nın şansı çok azalacak. Sonuç olarak öndeki üçlüden birinin bitirebileceğini zannetmiyorum. Adalson’a 1500 2400 gibi geliyor. Run For Özgecan’ın da rahat kaçmayınca şansını zayıf buluyoru.

Burgundy Blue son yarışında beklediğim gibi mesafeyi hiç beceremedi. İkinci annesi Lotabennit hangi ata bulaşsa uzunda eksiltiyor. Bugün Burgundy için şartlar çok daha uygun, yarış hızlı gidecek, kaçaklar zayıf ve bekleyenlerden de kendisinden daha hızlı gelecek bir at ben göremedim, biraz fazla favori çıksa da yarış her şekilde Burgundy’e dönecek gibi görünüyor, kazanmasını bekliyorum.

Tek rakip bence Baturalp Bey.

 

Ruat’ı boş kalacakken elemek olmaz. Başkaynak yarışın hiçbir şekilde elenmemesi gereken atı, Gökbakır bu grubu defalarca geçti, yine geçebilir. Nasuhoğlu da yazılır tabi, dört at yazıp kapatalım. Hiçbir sonuç sürpriz değil.

 

Demirgüllü’nün uzunu Orpen tayı Sevimli Bibi’ye göre daha iyi koşması beklenebilir ama aralarında çok aşırı fark oluşmuş. Sonuçta Orpen tayıdır, potansiyelinden çekinmek lazım, ben bu kadar geri kalmışken elenmemesi taraftarıyım.

 

Hüraslan mesafenin uzamasıyla daha rahat edecektir, özellikle Yaprak Kız uzunda eksilebilir gibi geliyor bana ve bu şartlarda grup Hüraslan için çok çok uygun. Yarışın ve günün en ağır favorilerinden. Kolay tempoda gidebilen tipik Berksoy tayı Aktuğçe’yi elemek istemedim, bir iki yarıştır kıpırdama var, ikinci annesi Katmer de kumda iyi yavrular veriyor. Yaprak Kız için uzunda kesin eksilir diyemiyorum, grup çok uygun, onu da yazıp işi şansa bırakmayalım.

 

Peksoyunoğlu iki giderek de koşmayı becerebilmesiyle her yarışta etkili olmaya başladı, grubunu bulduğunda zaman Peksoyunoğlu’na her zaman güvenebiliriz.

Bütünhaber, Serdengeçer, Moluhan, Müderris, Barbut rakipleri.

Bol şanslar.

 

1.Ayak: 2,,1,7

2.Ayak: 2

3.Ayak: 2,3,5,1

4.Ayak: 1,5

5.Ayak: 5,1,9

6.Ayak: 2,3,4,5,1,6

 
Cengiz Gürbüz