• 7 Mayıs Bursa

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 11 ay, 2 hafta, 4 gün, 12 saat, 18 dakika, 40 saniye önce

Yarış boyu kapandığı ilk koşusunda fiziği ve kolaylığıyla dikkat çeken Çok Yakın, kazanan tay da dahil olmak üzere o gün koşulan üç Şart-1 yarış içerisinde en dikkat çekici performansı göstermişti. Aynı yarışı kuma da taşıyabilirse, mesafenin de uzamasıyla kazanmaya çok yakın görünüyor. Kaizbert kızı Gizli Gizli’nin silik bir yarış stili var,sprint hızı zayıf fakat temposunu uzun süre koruyabildiği için yarış sonunda bir yerlere geliyor. Bu tip atlar kazanma konusunda genel olarak sorunlular, biraz da çime yatkın olacağını düşünüyorum. Yine de tecrübeli bir Kaizbert olarak oyunumuzda bulunsun. Mamoste’nin yarışmayı bilmeden koştuğu ilk yarışını ölçü almayalım. Oijinini biraz kurcaladığımız zaman Babamenduh ve Delijet’i veren veren Vildanhanım karşımıza çıkıyor. Tayda fizik olarak Berksoy doluluğu var. Pistin ve mesafe değişimine en iyi tepki verecek taylardan biri.

İlk ayağı üç atla risk edebiliriz.

 

Canyoldaş boş kalır mı kalmaz mı hesabı yapmak istemiyorum. Bu atın üstüne oyun kurmaktan sıkıldım. Toplam beş tane şanslı at var, hepsini yazıp risk almıyorum.

 

Özerdinç etkili ve güvenilir bir arap atı. Tempo yarışına uygun, sürat yapıp devam edebiliyor, kazanacağını hissettiği zaman oldukça da dirençli. Bugün Tekiner veya Aslancan’dan sürpriz bir numara hamlesi gelmezse boş kalacağı bir yarış koşacak, çimi de kum kadar etkili koşacağını düşünerek tek yazıyorum.

Tekiner’in uzunu kısa kadar etkili değil, bu mesafede olabildiğince yarışı kısaltmak isteyecektir. Diyelim ki öne yürüdü, Özerdinç yakın bekleme yarışı da yapabildiği için tercihimi illa ki boş kalır diye düşünüp yapmadım.  Bütünay kumda da çimde aynı yarışı yapıyor, bir türlü beklenen sıçramayı yapamadı. Özerdinç’in daha güçlü bir at olduğunu düşündüğüm için Özerdinç’i tercih ediyorum.

İş biraz da Mustafa’ya düşüyor, kararlı başlayıp yarışı Özerdinç’e en uygun şekle getirmesi lazım, umarım beklediğimiz gibi olur.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,11,7

2.Ayak: 2,3,4,1,8

3.Ayak: 3,5,,1,4

4.Ayak: 1

5.Ayak: 4,10,3,6,8

6.Ayak: 7,2,4,10,1,,3,5


Cengiz Gürbüz