• 7 Mayıs İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 1 hafta, 5 gün, 22 saat, 3 dakika, 45 saniye önce

Kral Amed’in kilo problemi yarışı ister istemez zorlaştırıyor. Bence çok etkilenmez ama yine de risk almayalım, Katsuya da onu zaman zaman geçebiliyor. Öncelik Kral Amed, Katsuya ikilisinde.

Kubango’nun boş kalacağını düşünüyorum, Kral Amed sadece çok boş kalacağını anladığı zaman kaçıyor, Kubango hafif ısrarla öne düşecektir ve bu kiloyla şanslı.  Ne olduğu bir türlü anlaşılamayan Mother Of Dragons ve Chicago ikilisi zaman zaman gösterdikleri potansiyelle, Saten uygun kilosuyla son tercihlerim.

 

En iyi olduğu mesafeye çıkan Dıamond Dash, ikisi de yetenekli  eküriler ve Prıncess Zahra’nın kızı Noble Prıncess üçlüsü yeterli.

 

Cheri Cheri Lady’yi kolay boş kalabildiği zaman 1200’de yakalamak için Sabırlı’nın geri gelmesi lazım. Bugün Son Of A Legend ve İlkaan var ama Cheri’den kafayı almak niyetiyle başlayacaklarını sanmıyorum. Son Of A Legend’ın iki giderek de kazandığı yarışlar var, Akın zaten Cheri’nin üzerine ne var ne yok gidecek bir jokey değil. İlkaan için de benzer şeyleri düşünüyorum. Sonuç olarak Cheri Cheri Lady, tempo ne olursa olsun ilk iki yüzde öndeyse bence dayanacaktır, bankom.

En çok Ballıkaya’dan çekiniyorum, gününde bir Ballıkaya erkeklerin en güçlü atı, yeri olanlar değerlendirebilir.

 

Altın Çilek benim de favorim ama 1200’e düşen mesafede Barbayanni, Altın Çilek’e yakın bir yarış koşacaktır. Halis’in genelde olduğu gibi fazla oyalanması durumunda Barbayanni çok tehlikeli. Vira Vira’nın kardeşi Glory Lady son yarışının start çıkışında sorun yaşadı, buna rağmen dördüncülüğü çok başarılı ki o günkü en iyi Maiden grubuna düşmüştü, mutlaka yazılmalıdır. Son tercihim Powers Joy.

 

Barbel en dış startı çekememiş, starttan takılarak çıkmasıyla bu sefer kolay öne gelebileceğini sanmıyorum ama yine de yazılmalı. Down Town çimi beceremedi, sentetiği biraz daha iyi koşabilirse çok uygun grupta yarışın favorisi. Gold Foot, Barbel’ın öne gelememesi halinde önde beklemediği kadar kolay kalabilir, sentetiği kaba kum kadar yatkın olmasa da çim kadar eksilmeyeceğini düşünüyorum. Pınkgold ve hemen bütün atların sentetikte soru işareti olmasıyla Kıng Of Rock son tercihlerim.

 

Sabrinin Atı’nin starttan çıkıp çıkmayacağını düşünmek istemiyorum, o yüzden bu yarışı o hiç yokmuş gibi kurdum.  Formda haldeyken bile sık sık on boy takılan Sabrinin Atı’nın iki yüz elli gün aradan sonra düzgün çıkacağına güvenerek oyunu kurmak bana mantıklı gelmedi. Çıkarsa kolay kazanır o ayrı mesela ama Halis’in Altın Çilek ve burayı kaybetmesi  altılıyı her şekilde para yaptırır, denemeye değer.

Hopa Beyi önce düşünülmeli. Astronot uzun arasına rağmen bomboş grupta, yeterli işleriyle yazılabilir. Kayaprensi’ne özellikle dikkat edelim, Sabrinin Atı çıkmazsa bu grupta çok etkili olacaktır. Surkapı son tercihim.

Bol şanslar..

 
Not: Cazip banko arayanlar Kubango'yu deneyebilir.

 

1.Ayak: 1,4,7,2,3,9

2.Ayak: 2,9,8

3.Ayak: 9

4.Ayak: 1,3,6,10

5.Ayak: 4,1,6,9,7

6.Ayak: 12,1,5,9,13

 
Cengiz Gürbüz