• 7 Ocak Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 2 hafta, 4 gün, 16 saat, 53 dakika, 21 saniye önce

Özellikle kaba kum odaklı düşünüldüğünde güzel pedigrili tayların olduğu bir Şart-1 yarışla altılı başlıyor. İlk ayakta risk almayı tehlikeli buluyorum. Sonuçta tayların idman durumunu tam olarak bilemiyoruz ve hepsi birbirine yakın görünüyor. Bu yarışı kazanan tayın önü çok açık.

İlk şansı Mıster Raın’e veriyorum. Kısa mesafe kaba kumun bir numaralı aygırı Yonaguska’nın oglu, annesi de, nispeten daha vasat aygırlardan Wolf Blood, Ocean Rain gini iki tane yarış karakteri yüksek, Kısa Vade seviyesinde yavru vermiş bir Affirmed kızı. Mıster Rain’in kaba kumda heyecan verici bir pedigrisi var, beşinci ayağa düşseydi eğer kesinlikle tek yazacaktım ama bu grup daha sert. 1200/16, 600/36 işlerinde orijinin hakkını vereceğini gösteriyor.

Lıon Heart/New Orleans orijinli  Mountain Eagle da pedigri olarak ciddi ümit veren bir tay. Mıster Raın’in aksine pist ve mesafe çeşitliğinin daha yüksek olacağını düşünüyorum. Ama 1200 ve ilk yarış olması Yonaguska taylarının bayıldığı bir konu. O yüzen ilk sıraya Mıster Rain’i aldım.

Gremlin’ın kısaya çok yatkın bir pedigrisi var, işlerinden ve Ahmet Çelik tercihinden de bunu az çok anlayabiliyoruz. Çıkbitir yapabilir.

Önceliği bu üç taya vermekle birlikte ilk ayağı kalabalık tutuyorum, sıralamam şablonda.

 

Laser Boy eğer starttan düzgün çıkabilirse yine kazanmaya yakın görünüyor ama her halükarda grubun denk olduğunu düşünüyorum. Kazananın iki boydan fazla fark yapması sürprizdir. Tam mesafesine çıkan Ünlüoğlu için fazla bir şey söylemeye gerek. Yok. Mascherano son yarışında Humbara’yı ezip geçerken çok iyi durumda olduğunu gösterdi, eğer Laser Boy startta kalırsa önde kalma imkanı da var, onu da yazalım. Son tercihim, Adana pistine alışan ve mesafenin iyice kısalmasıyla şansını artıran Bahather.

 

Alaram ve Zulümkar ikilisinin mutlaka tempoyu yükselteceklerini düşünüyorum, ikisi için de aslında grup çok sert değil ama 1400’ün üzerine çıkan mesafede ciddi şekilde eksiliyorlar, benzer stilde oluşlarının da birbirleri için dezavantaj olacağını düşünüyorum. Alaram yarış başında öne kolay gelse bile Zulümkar bir yerden sonra kolay yürütebilen yapısıyla tempoyu yükseltecektir.  Dilber Gülü’nün de öne çabuk gelebilirse düzlüğü önde görmeye çalışan bir stili var. O yüzden, biraz riskli bulsam da zor programda bu ikiliyi elemeyi tercih ediyorum.

Favorim tabi ki Berragül. Aradan gelecek olsa da işleri yeterli ve iyi görünüyor, zaten Berragül kolay kolay eksik koşan bir at değil. Bugün hem yarış gidişi hem rakipler gayet uygun, gücünü koşarsa kazanmaya çok yakındır. Günün risk edilebilecek atlarından bir tanesi.

Ola ki eksik koşarsa diye, imkanı olanlar için Çakırcelep’i de önereceğim. Son yarışını beğendim Çakırcelep’in. Böyle süratli giden kısa mesafeli yarışlara iyi son verebiliyor, stili de buna çok müsait. Erken yürümeden sabırlı bekleyebilirse, uygunlaşan grupta etkili olabilir.

Bünyan’ın kısalan mesafede, Alburak Kızı’nın kaba kumda eksileceğini, Dilber Gülü’nün starttan hafif takılan yapısıyla 1500 start yerinde iyi yer tutamayacağını düşünüyorum. Riskli olduğunun farkındayım ama iki tane zor Şart-1’in olduğu programı risk almadan bulmak mümkün değil.

 

Mıster Strong ideal pisti ve mesafesinde yarışın net favorisidir. Geçen sene bu grubu defalarca kolay geçti, yine kazanmaya çok yakındır. Duquan’ın boş kalacak olmasından çekinmesem tek yazacaktım ama Duquan’ın boş kaldığında ciddi direnç göstermesiyle elemek istemedim. Öncelik bu ikili de.

Yeri olanlar, son rezalet yarışına ve genelde Mıster Strong’a kaybetmesine rağmen Hot Chocolate’ı da yazıp yarışı kapatabilir.

 

Ağır favori çıkan Nıghts Watch’ın hem pedigrisine güvenemedim hem de tehlikeli olabilecek cazip tayların olduğunu düşünüyorum. O yüzden buraya çok at yazmayı daha uygun buldum.

Özellikle Sri Pekan/Tahiti çaprazlı Uçan Hollandalı’ya dikakt edelim. Apranti binmesiyle çok geride kalmış, işeri güzel ve pedigrisi bu mesafeye çok uygun. Fork Town, Hoyhoy, Harley Queen ve Eser Bey daha sonraki sıralamam.

 

Son yarışında jokey tecavüzüne uğrayan Baba Ahmet, bugün daha da uygunlaşan grupta kazanmaya çok yakın görünüyor. Starttan hafif tereddütlü çıktığı için, 1500 start yerinin viraj üzerinde olmasıyla son koşusuna çok kötü yerde başladı. Joekyinin telaş yapıp son derece amatörce erken yürütmesi üçüncü bitirmesine neden oldu. Bugün daha iyi yer tutacağını ve kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum, günün tek yazma konusunda en mantıklı ismi Baba Ahmet gibi görünüyor.

Yeri olanlar Berkalp’i de yazabilir. Güçlü bir tay olduğunu ve henüz gerçek gücünü bulmadığını düşünüyorum, özellikle Baba Ahmet yine startta çok kalırsa yarışın net favorisidir.

 

Not: Program genel olarak para vermeye müsait gibi görünüyor. Özellikle Şart-1 yarışlar plase tayların gelmesine çok müsait, diğer koşular da yarış gidişine ve günlük performansa göre birbirini geçebilecek isimlerden oluşuyor. İki banko adayı önerdim, ya şablonun tamamını ya da tekli halini deneyerek oyun kurabilirsiniz.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,3,9,4,5,6,10

2.Ayak: 2,4,8,7

3.Ayak: 3/8

4.Ayak: 4,2,,3

5.Ayak: 9,7,3,4,2,8

6.Ayak: 2/1

 
Cengiz Gürbüz