• 7 Temmuz Ankara

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 9 ay, 1 hafta, 4 gün, 19 saat, 12 dakika, 44 saniye önce

Eski gücünden uzak atların mücadelesiyle Ankara programına başlıyoruz. Düzlüğe kadar süratini koruyan Küçük Matra, eskiye nazaran daha kolay yakalanıp, yakalandığında da kaybediyor. Bugün kaçaksız yarış avantajıyla sonunu getirebilir. Yarış görüp kötü koşsa da Drıve Faster’a bir şans daha verelim. Salamis bu sezon taylık dönemine en yakın olduğu yılı geçiriyor. Küçük Matra’nın üstüne erken hamle yapmak yerine düzlük yarışı yapmayı denerse bence çok daha başarılı olacak.

Üç ismin yeterli olacağını düşünüyorum.

 

Tecrübe kazandıkça süratini koruyabildiği mesafeyi arttırıp iyi bir çim orijinine sahip olan Şanslı Kafkas, bence bugünü kadarki en etkili yarışını bugün koşacak. Startı biraz daha içerilerde olsa tek yazmayı düşünebilirdim ama bu şartlarda cesaret edemiyorum. Sultan De Faust’un iş yapan yavrularına bakıldığında sürat ve don renginin karakteristik özellik gösterdiğini görüyoruz. Turbors’un sürat özelliği zayıf olsa da başladığı yer itibariyla son koşusunda önemli bir gelişim gösterdi, şans verilmelidir. Kumu kötü koşan Akıllı Ol numaraya çıkabilirse iş yapacaktır, son tercihim.

 

Büyükturbo, Şimşekberk, Kılavuzağası yarışın süratli atları. Özellikle Kılavazağası’nın çok süratli olup hiçbir şekilde beklemeyi kabul etmemesi Büyükturbo’nun şansını azaltacaktır. Bu şekilde bir gidişat kaçınılmaz görünüyor, aksi halde kaçak atlar arasında bir gidişat pazarlığı olmuş demektir.

Sonuç olarak, yarışın sürati doğrultusunda düşünerek Dede Seydo, bugüne kadar pek denememiş olsa da bekleme yarışı yapabilecek sprint özelliğine sahip İncifar ve kumu baskın bir annenin Kaizbert’i olan Süper Star şans vereceğim isimler.

 

Üç Maiden içinde en sert gruba düşmüş olsa da Tamerşah’ın güncel form durumu anlamında gruptan daha güçlü olduğunu düşünüyorum. İlk iki yarışına göre yarış içi temposunu daha kolay tutup ön gruba sarkabiliyor. Tamerşah’ın bu tip gruplara kaybetmesine neden olabilecek en sıkıntılı özelliği buydu, bunu da aştığına göre bu grubu geçmesini bekleyebiliriz. İlk altılıda banko tercihim Tamerşah olacak, ikinci altılıya da alternatif banko olarak değerlendirebilirsiniz.

Rakiplerine biraz bakalım. Er Meydanı henüz oldukça acemi görünüyor. Özcan tayın kendini yarışa vermesi maksadıyla son koşusunda epey dayak atıp numarayı aldırmıştı. İlk yarışına göre işe yaradığını söyleyebiliriz. Ama Halis’in bu şekilde binmeyeceğini düşünüyorum.  Bekleyerek etkili olabilmesi için de bence biraz zamana ihtiyacı var. Ama Tamerşah’ı yıkmışken ıskalamayalım.  Kaizbert’in yabancı menşeli bir kısrak ailesinden verdiği, bildiğimiz arap atı özelliklerine tamamen yabancı peigrisiyle Harras’dan güçlü bir çim yarış gelebilir. Çim yarışı şahane olan Caize, sular seller altında koşulan ilk yarışı kesinlikle ölçü olmayan, kuru çimde bambaşka bir hava yakalama potansiyeline sahip Balımzade, fena olmayan son yarışıyla Onatkan daha sonra şans verilebilecek isimler.

 

Kumun kralını belirleyen YKK Koşusu’na, son dönem performansı, kaba kumda şahane aksiyon yapısıyla ben oyumu Aşemez’den yana kullanıyorum.

Yarışı koşturmaya çalışalım. Kuvvetli bir tempo atının olmayışı, viraj bitimine doğru açılan Aşemez için büyük avantaj. Düzlük başladığında Aşemez ve Denizim’in grubu bölüp bir noktadan sonra Denizim’in de direncinin kırıldığı bir yarış izleyeceğiz. Aşemez zaten kazanabildiği her yarışını bu pozisyone getirip at beklemeye başlıyor ve çok hızlı gelebilen bir at olmadığı zaman da direncini tekrar gösterip kazandığını görüyoruz.

Eski durumunda olmayan Yılmabaşar, zaman zaman kaybetse de Ankara kumunda üstünlük sağlayacağını düşündüğüm Atasoy ve üstün kum gücüyle Semend’e direneceğini düşünüyorum. Bankomuz Aşemez.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 1,3,7

2.Ayak: 4,5,2

3.Ayak: 2,5,3

4.Ayak: 3,1,4,6

5.Ayak: 4,7,8

6.Ayak: 5

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 4,7,8

2.Ayak: 5,,8,3,4,2,6

3.Ayak: 2

4.Ayak: 8,5,6,3,4

5.Ayak: 4,3

6.Ayak: 6,12,1,8,2


Cengiz Gürbüz