• 7 Temmuz İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 8 ay, 3 hafta, 14 saat, 18 dakika, 40 saniye önce

İlk ayak sonucu yarış gidişine göre değişmeye açık. Barbel iyi çıkıp My Baboş’a takılmadan öne gelebilirse, 1400 ve altı her mesafede bu grubun favorisi. Aslan Koçum’un çimi sentetiğe göre daha iyi, yakın beklemeyi çok iyi koşmasıyla Barbel’ın öne kolay gelememesi halinde en az Altın Akar kadar şanslıdır. Bir iki yarıştır geri gitse de kalitesiyle Babadoğan ve yarış gören Borantay’ı da yazarak kapatıyorum.

 

Ülge’nin ilk yarışı fena değildi, Berksoy/45 Mencule çaprazlı, kısa orta mesafe ve taylık dönemi için güzel pedigrisi var, ilk at tutuyorum. Alfa ve Helintay da yazarsak kapalıdır.

 

Mavidalga geçen seneki durumundaysa kazanır. Son yarışında çok eksik işlerine rağmen, tamamen yarış karakterine güvenerek tek yazmıştım ve kolay kazandı. Mavidalga’nın ata göre koştuğunu biliyoruz ama sanki geçen seneki kadar dolu değil gibi göründü bana. O yüzden bugün yanına, o hariç grubun en iyi üç atını da yazacağım. Abuş biraz toparlanmışsa, sert sprint yapabilen, Mavidalga tipindeki atları geçmeye uygun stiliyle şanslıdır. Sonra Amankaya ve Velican Kızı.

 

Dördüncü ayak az atlı, bence pis bir yarış. Blaze To Win’in güven vermemesi ve çok sık koşmaya başlaması beni bu yarışı biraz kurcalamaya itti.  Marvelous İron’ın uzunu da var, Blaze To Win’i son yarışından daha çok zorlayabilir. Dedemşah eski durumunda olmasa da gününde olduğu zaman en az Blaze To Win kadar koşabiliyor, az atlı yarış da Dedemşah için çok uygun. Bu kadar yazmışken, bomboş kalacağı bu yarışta Kechice de olmalı.

 

Özbilgin’in sentetikte eksikmiş gibi bir görüntüsü var ama hiçbir sentetik yarışında kolay kaçamadığını düşünmemiz lazım. Bugün tek kaçak olarak koşacağı yarışta, sentetiği kaba kum kadar koşarsa Raci’yi zorlayabilir. Raci’nin kolay kazanması da kaybetmesi de şaşırtıcı değil ama bu kiloyla ben yıkmayı tercih ediyorum. Ciddi kilo avantajı olan Alinazik ve biraz ters mesafeye rağmen uygun grupta  Korik son tercihlerim.

 

Makaracı Çocuk’u 9.80 ganyanla çıktığı Şart-1 yarışında ilk at vermiştim, hakikaten iyi bir pedigrisi var.  Helin, Nerval, Star Of Dance, Malibu Star gibi tamamı sınıf yarış kazanmış bir kısrak sülalesinin Sri Pekan’dan verdiği tay değerlidir.  Bugün inanılmaz zayıf gruba çıkıyor, babası Sri Pekan’a rağmen Makaracı Çocuk’un uzunu kısaya göre daha iyi koşacağını ve bu grupta kesinlikle tek yazılması gerektiğini düşünüyorum, bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,6,3,2,8

2.Ayak: 9,1,5

3.Ayak: 7,5,6,4

4.Ayak: 3,6,4,1

5.Ayak: 1,3,2,5

6.Ayak: 7


Cengiz Gürbüz