• 7 Temmuz İstanbul

Ekleme Zamanı : 2 yıl, 8 ay, 3 hafta, 1 gün, 1 saat, 48 dakika, 51 saniye önce

İstanbul’da elemesi zorlayıcı bir program var. Her yarış paraya gidebilir. Son tahlilde teksiz bir kurgu çıkarmak durumunda kaldım.

Riski birinci ve dördüncü ayaklarda alacağım.

İlk ayak denk güçlerin mücadelesine apranti faktörü eklenince zorlaşmış görünüyor.  Ancak apranti yarışının bazen kendine özel, kolaylaştırıcı yanları olabiliyor. Bu yarışa da bu pencereden baktım. Kırk sekiz kilolu Altınbartın süratini kullanmak isteyecektir. Bu atın sertliğini inisiyatif alarak istese de yumuşatamayacak bir apranti var. Üstelik gizli ekürisi Ülgenbey için de yarışın süratli gitmesi tercih edilebilir. Akla yatkın görünüyor. Dolayısıyal Dağ Avcısı’nı istediği tempoyla kaçamayacağını varsayıyorum. Reishanlı da tempoya katkı yapabilir. Bu senaryoyla düzlüğe gelelim.

Sakarya Güzeli, 1400 metre ve altı mesafelerde kazanmaya daha yakın koşuyor. Bu grubun bir tık üstü atların yanında oldukça etkiliydi. Sürati değerlendirecek bir numaralı isim olduğunu düşünüyorum. Yine mesafenin etkili ismi Kızıloğlum, fit durumda ve çim kazanarak geliyor. Görece tecrübeli aprantisiyle  birincilik mücadelesinin içinde kesin olacaktır. İki atla risk aldım, şansın yanımızda olmasını temenni ediyorum.

Faranelli’nin düzlük sermayesini ayarlamak bir apranti için zor. Bu yapılamadığında da gelmiyor. Bu yüzden şablona alınmamıştır.

 

Dördüncü ayakta tercihim Koray-Güvendik ikilisi oldu. Orhunkaan’ı arasını gerekçe göstererek tutmuyorum. Görünürde yeterli idmanı olmadığı gibi bu haliyle zaten eksik olan uzun mesafesi 1500 metrede problem yaratması muhtemel görünüyor.

Yavaş tempolu görünen bir yarış var. Tagor veya Bangırbangır son derece yavaş tempoyla numarayı alır. Koray’ın jokeyi Hışman Çizik, tempo gelişimine karşı önlemini erken alan bir jokey. Dolayıyla öne yakın pozisyonunu iş işten geçmeden alacaktır. Koray önündeki atı yakalama gücü yüksek bir at. Önündekilere bir şekilde hakim olacağına inanıyorum.

Kontra senaryoda arkadan at beklemeliyiz. Kaba kumda eksik kalan Güvendik, son dönem yarış tercihi ortalamasına göre ilk kez bu kadar uygun grupla koşacak. Sentetiği çime yakın olacaktır ve çim kalitesi bu gruba yeterli. Bu tip yarışları iyi okuyan jokeyiyle Koray’a rakip tercihim Güvendik’tir.

Bol şanslar…

 

1.Ayak: 4,5

2.Ayak: 3,6,1,5

3.Ayak: 4,7,3,2,5

4.Ayak: 3,2

5.Ayak: 6,5,2,1,3

6.Ayak: 4,7,6,5,8,11,3


Cengiz Gürbüz