• 7 Temmuz İzmir

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 9 ay, 1 hafta, 5 gün, 15 saat, 55 dakika, 49 saniye önce

Bu sezonki problemi, çoğu yarışında düzlüğe çıkmadan yanına at gelmesine müsaade etmek olan Adilabi’yi bu anlamda Tokaçoğlu’nun artık çözdüğünü düşünüyorum. Adilabi’ye idare ederek binmek doğru değil.  Tempo ve şiddet anlamında olabildiğince sert davranılmalı, yoksa biraz idare edeyim, düzlüğe sermaye kalsın dediğiniz zaman yarış Adilabi’nin kontrolünden çıkıyor. Mesafe ve yarış gidişinin çok uygun olmasıyla ilk tercihim Adilabi.

İzmir’de şahane iki yarış koşan İbin, son koşusunda aynı gruba iki yüz metrelik bir sprintle hakim olup sonlarda bocalamasına rağmen genel olarak kolay kazanmıştı. Biraz daha sabırlı olabilmesi durumunda Saraybosna, Kışlalı gibi atları daha tehlikesiz şekilde geçebilir. Sonuç olarak Adilabi’yi yakalarsa bence İbin yakalar.

 

Tempo yarışı yapabilme kabiliyeti olan Baba Merdan ve Asyafırtınası ikilisinden biri temposunu kolay şekilde kabul ettirebilirse yarıştan beklenmedik bir sonuç çıkabilir.

Evet King Dadaş favori, geçilirse de bu şekilde geçilecek. Ben şansımı deneyeceğim.

 

Uyumlu pedigrisiyle Country Reel’in süratini maksimum şekilde kuma taşıyan Frıghten’in etkili bir başlangıç yaparak bu grubu arkasında tutmayı başaracağını düşünüyorum. Beraber koştukları yarışta, sonlara doğru Ateşin Kanatları’nın temposu daha iyi göründü. Bu görüntünün sebebi Frıghten tipinde yarış koşup etkili sürat yapabilen tayların olmasından ötürü Frıghten’ın hiçbir yerde kontrollü gidememesiydi. O görüntüye aldanmamak gerektiğini düşünüyorum, mesafe yüz metre uzamış olsa bile.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,8,11,4,6,9

2.Ayak: 6,7,10,13,8,1

3.Ayak: 2,4

4.Ayak: 3,1,8,4

5.Ayak: 2

6.Ayak: 8,3,7,5,9,1,11


Cengiz Gürbüz