• 8 Ağustos Ankara (Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 8 ay, 2 hafta, 4 gün, 9 saat, 43 dakika önce

İkinci altılı belki gereğinden fazla büyüyecek ama ilk ayakta gözümden kaçan Zehir Hafiye ilavesi yapılmalı. Küçültmek için de ikinci ayak 5,7,2,11 bırakılabilir.


Daha iyi olduğu kuma ve uygun gruba çıkan Abuzerhat artık geçilmemeli. Start sorununu beş – altı boy civarında sabitlemiş olsa da, Hünkar’dan dolayı boş kalamayacak Karaeser’i n tek rakip olduğu yarışta Akhun’u da tek bırakıyorum. İlk altılıda bankolarım Abuzerhat ve Akhun.

 

Özayberk’in kumu çiminden daha iyi olacak, biraz sert ve kaprisli bir yapısı var, Kocakaya’nın binişi de çok iyi gelecektir, en iyi yarışını bugün koşacağını düşünüyorum. İkisi de sınıf pedigriye sahip Dilıran – Akağaç ekürileri ve ilk kum yarışı iyi olan Egesal yarışın kapalısı.

 

İkinci ayakta By Ra’nın start problemi yarışı '' risk alınamaz '' bir hale getiriyor. By Ra’nın çıkarsa kesin kazanacağı, çıkmazsa sorgusuz çok at olması gereken bir yarış. Kayıpsız geçmek için By Ra’nın tek yazıldığı kontra bir oyun yapılabilir. Good Hearted yazmadan asla oynanmamalıdır, sıralamam şablonda.

 

Gümbürgümbür bunlara da geçilir mi sorusuna evet de hayır da demek zor. Gümbürgümbür’e bugüne kadar yarış kaybettiren iki sebep var, birincisi hipodrom seçmesi ve her yarış aynı düzlük performansını yapmaması, diğeri de stil itibarıyla özellikle kısa mesafede sağlam kaçakları elinden kaçırması. Son durum itibarıyla bugüne kadarki en kötü halinde, eksik olduğu Ankara pistinde, grup epey uygun olsa da Atiktay hariç hepsini yazarak yıkıyorum.

 

Özalak’ın en az Kısa Vade atı olacağına eminim. Eksik işlerine rağmen çok parlak kumaşıyla net favorim.  Çelikkalkan ve Koryiğit ile yarış kapanıyor.

 

El Hamse’nin mesafe performansı kesinlikle daha iyi, grup da uygun görünüyor, en kötü ikinci olur. Sefire Sultan oynamaktan elim şişse de bugün sezon başından beri en uygun gruba çıkıyor, yazmamak olmaz. Majestic Brıde’a dikkat edelim, ilk defa çime çıkacak ve üst düzey sayılabilecek bir çim orijinine sahip, iyi durumdaysa yarışın içinde kesin olacak. Sonra Ağa Bakırtaş.

Dört atı, El Hamse’yi biraz daha önde olmak üzere çok yakın tutuyorum, eleme yapacaksanız bu yarışta tercih kullanmamanızı tavsiye ederim.

 

Falez boş kalamayacak görünse de bu gruba kaybetmesinin tek nedeni yarış içinde bir problem yaşaması olabilir, Akın’ın sakin binişiyle kolay bir yarış yapacağını düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 1

2.Ayak: 5,2,1,3

3.Ayak: 1

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 8,3,5,10

2.Ayak: 5,7,11,2,,1,3,8,9

3.Ayak: 1,5,2,3,6,7

4.Ayak: 8,5,3

5.Ayak: 6,3,9,8

6.Ayak: 3


Cengiz Gürbüz