• 8 Ağustos İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 7 ay, 2 hafta, 5 gün, 22 saat, 40 dakika, 10 saniye önce

Beyaz Bulut duracak mı durmayacak mı, kritik bir soruyla İstanbul altılısı başlıyor. Bir defa boş kalacağına emin olmamız lazım ki sonra kilo hesabına geçelim. Beyaz Bulut’u tehdit edici tarzda yarış koşan sadece Wınter Gallop var. Onun da start çıkışı oldukça zayıf, ancak kimse gitmeyecek ki doldurup öne yürüyebilsin. Beyaz Bulut bu fırsatı vermeyecektir. İki at arasında yarış başlar başlamaz beş boy civarı bir fark oluşacak. O noktadan sonra Winter Gallop’un ısrarla yürüyeceğini sanmıyorum.

Kilo meselesine gelirsek bildiğiniz gibi kilo benim sıralama ölçütlerimde hiçbir zaman başlarda olmadı.  Kaldı ki Hector dışında da, esas rakiplerine karşı bir kilo sıkıntısı yok. Sonuç olarak, biraz uzun mesafeye rağmen Şeker Ayşe’nin oğlu Beyaz Bulut’un bu gruba direneceğini düşünüyorum. Bankom.

 

İkinci ayakta Phin Well’i mutlaka yazıyoruz. Diğer taylarda bahse değer bir şey olduğuna inanmıyorum.

Günbike, Gündoğarken, Mira Mira üçlüsü üçüncü ayağa yeterli. Karasultan; Mira Mira’ya numarayı vermezse Günbike en az rakibi kadar şanslı olacak. Gündoğarken yakın bekleyerek de şanslı olabilir, güçlü bir kısrak.

Şükrü Yurteri Koşusu’nda kritik nokta Dombra’nın sentetiği koşup koşmayacağı. Kaba kum kadar etkili olabileceğini sanmıyorum ama çok uygun bir yarış seçilmiş. Dombra yarışın her yerinde kuvvetli kalacak ve kazanabilir. Rakipleri birbirini sürekli geçen – geçebilecek isimler.

Last Hernando’nun yanına Officially Perfect başta olmak üzere, gücümüz varsa Major Girl ve Wınged Woman yazıp bırakıyoruz.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3

2.Ayak: 12,7,5,13,4,11

3.Ayak: 4,1,2

4.Ayak: 3,1,5,6,4

5.Ayak: 3,2,1,4

6.Ayak: 9,5,,10,13

 
Cengiz Gürbüz