• 8 Aralık İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 1 hafta, 3 gün, 10 saat, 14 dakika, 53 saniye önce

İlk ayakta yarış gidişatından kaynaklanan birtakım belirsizlikler ve taylar arasında keskin bir güç farkının olmamasından dolayı biraz zorlandım.

Auberon, Caferağa, Agronomist ve Mehmet Abi gibi yarışın iddialı atlarının son koşularını kaçarak kazanmaları ve hemen hepsinin 1400’e uzayan mesafede bir parça da olsa eksileceklerini düşünmem nedeniyle bekleme yarışını iyi yapabilen atlara yöneliyorum.

No More One’ın son yarışı ölçü değil, kaba kuma yatkın bir pedigrisi var ve bugün hem yarışın lehine gelişeceğini hem de grubun çok uygun olduğunu söyleyebiliriz. Benzer şeyler Torunum Mira için de geçerli, 1000/1.01 galop yapmış, gayet iyi durumda görünüyor. Risk alarak ufaltmak isteyenlere bu ikiliyi önerebilirim.

Kapalısı için sıralamam şablonda.

 

Gökaltay son iki yarışıyla beraber tekrar bir çıkış içinde. Geçen sene pek yapamadığı şekilde iki gidip düzlükte yürüterek son yarışı kazandı. Bugünkü rakiplerinden Sabri kaçmış, Gökaltay iki gitmişti. Gaökaltay’ın en önemli özelliği viraj üzerinde yüksek tempoya çok kolay çıkıp devam edebilmesi. Eğer kısa mesafe bir yarışta Gökaltay sağlıklıysa, grubun kaçan atlarının şansı çok azalıyor. Bugün grup ve mesafe yine çok uygun, 1000/08 galobuyla son yarışına benzer bir performans bekleyebiliriz, bankom Gökaltay.

Rakip olarak sadece İlksen tutuyorum.

 

Birbirinden vasat arap taylarının mücadelesinde çok at yazalım, risk almak için mantıklı yer burası değil. Ters bir ata dikkat çekip sıralamayı şablona bırakıyorum. Özduran’ın tayı Gayem Su ilk iki yarışından daha iyisini yapabilecek bir pedigri potansiyeline sahip, bu kadar uygun grubu bulmuşken denemekte fayda var.

 

Terex’in son yarışında yıkılabileceğini söylemiştim ve Gazelle Eyes’a geçilerek ikinci oldu. Ama yarışının bu gruba yetebileceğini söyleyebiliriz, geçilmesine rağmen Kocali’ndeki kazandığı yarıştan daha iyi buldum Terex’i.  Bugün numaraya çıkma şansı var, kaçak tek rakibi Selahattinbey ve Terex’in yarış içi temposu daha yüksek, dolayısıyla Terex’in  öne çıkacağını düşünüyorum. Kazanmaya çok yakındır. Gökaltay için söylediklerim az çok Terex için de geçerli, o da bir ata geçilecekse eğer ön grup yarışı yapan değil bekleyen bir ata keybedebilir gibi geliyor bana. Yeri olanlar Tralles Girl’ü de yazıp Terex’in eksik koşma ihtimaline önlem alabilir.

 

Alternatif banko tercihim Rumba… Kaba kuma ilk defa çıkacağı için riskli bir seçim gibi görünüyor ama hem grubun çok zayıf olması hem de kumda da çok sırıtmayacağını düşünmem nedeniyle Rumba’yı tercih ettim.

Rumba’nın ikinci annesi Welsh Glory kaba kumda gidebilen taylar veriyor, onun kızları da aynı şekilde.  Kızlarından Gloriana Cemcem’i, kendisi Monello, Bart gibi benzer eşgalli, kaba kumda gidebilen üst düzey yavrular verdi. İnce yapılı, yere yakın taylar veren baskın bir sülale olduğunu söyleyebiliriz. Rumba’nın da eşgalinde tipik olarak Welsh Glory etkileri görülüyor. O yüzden kumu çim kadar iyi koşmasa da, en azından bu gruba geçilecek kadar eksilmeyeceğini düşünüyorum.  İki tekli oynayacakları, cazip banko arayanlar için önerim Rumba

Rakip olarak Borneo, Akoya Peral, Serotonin üçlüsü ayrımsız yazılmalı.

 

Son ayak zor bir yarış, parayla bulmaya çalışmak daha mantıklı.

Uzunu bile iyi koşan Sideli eğer takılmadan çıkarsa kazanmaya çok yakın, Tamerlano da yine çok iyi koşacak ama bu ikiliyi yazıp yeterlidir demek riskli, tam sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,12/8,2,1,5,7

2.Ayak: 6

3.Ayak: 3,4,6,5,1

4.Ayak: 6,2

5.Ayak: 5/7,6,3

6.Ayak: 8,9,6,2,3,4,5,7,12