• 8 Aralık Urfa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 1 hafta, 4 gün, 9 saat, 15 dakika, 23 saniye önce

Akyol ve Forty Five ekürileri grubun oldukça önündeler. Özellikle Akyol’u Tallship çok rahatsız etmezse kilosuna rağmen bitirmeye çok yakındır, grup çok çok uygun. Ama yine de tam olarak emin olamadığım için, mesafenin  de 1400’e çıkmasıyla at yazmaya karar verdim.

Vayvayvay bu grup için iyi bir at, Urfa galopları fena değil, onu mutlaka yazalım. Daha sonra Başarılar, Fırsit İs First ve California Dream üçlüsü yazılabilir.

 

Oytuntay ve son yarışını kaçarak kazanan Büyük Beren’in öne çıkmak için tempo yükselteceklerini düşünebiliriz. Büyük Beren’in nasıl koşacağı yarışın belki de kilit noktası. Eğer beklemeyi tercih ederse Oytuntay yarışın net favorisidir, bakalım nasıl bir gidişat olacak ben de merak ediyorum.

Öncelik tabi ki Dallıcalı’nda. Yine benzer bir gruba çıkıyor, measfe ayırmadığını biliyoruz, tempolar da muhtemelen lehine olacak. Oytuntay’ın boş kalıp kalamayacağından emin olamadığım için Dallıcalı’yı tek bırakamıyorum. Olur da Oytuntay boş kalırsa en az Dallıcalı kadar şanslı.

Büyük Beren’in de son yarışı iyiydi, bugün yakın beklemeyi denerse yine bir şansı olabilir. Tommiks ve İncir Çekirdeği ikilisini de yazıp geçelim.

 

Banko tercihim Hayriye’nin oğlu Barbel’den yana. Beni uzun süredir takip edenler Barbel’ı tek yazacağımı az çok tahmin etmiştir. Ankara çim yarışlarında bile her zaman çekindiğim bir attı Barbel. Bu grup için çok yetenekli bir tay, Ankara kumundaki üçüncülüğü de bu grup için fazlasıyla yeterli, iyi de yer tutabiliyor. Pisti yadırgamazsa kazanmaya çok çok yakındır.

 

Ressamoğlu – Zirve Tay ikilisiyle geçerek günün ikinci büyük riskini son ayakta alıyorum. Zive Tay biliyorsunuz Çakışı Efe’nin kardeşi, Bakışbey ile de aynı kısrak sülalesinden geliyor, kaba kumda çok potansiyelli bir pedigrisi var. Şart-1 yarışını kazandıktan sonra Doğu’da kalmayacağını düşünmüştüm ama çok geri gitti, muhtemelen ciddi bir sorunu oldu. Bir önceki 1700 yarışı bu grup için çok yeterli bir koşu, son yarışını çok ölçü almıyorum, iki yüzde anormal durdu, güçsüzlükle ilgili değil başka bir sorunla alakalı olduğunu düşünüyorum. Bugün çok uygunlaşan grupta, gücünü koşması durumunda çok şanslıdır.

Berksoy’un kır yavrusu Ressamoğlu da son yarışında bu grubu her zaman geçebileceğini gösterdi, onu da yazıp risk alabiliriz.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,6,2,11,3

2.Ayak: 2,5,6,4,9

3.Ayak: 5,8,10,2,4

4.Ayak: 9,11,12,3,4,5,7,8

5.Ayak: 2

6.Ayak: 3,10