• 8 Ekim Adana ( Yayında )

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 7 ay, 12 saat, 14 dakika, 28 saniye önce

Royaliz’in bu grup için kalitesi, yeteneği tartışılmaz. Yarış Adana dışında koşulsa kesin tek yazardım fakat Adana çimi viraj dönmesi zor, bu tip mesafelerde geriden gelen atlar için dezavantajlı bir pist. Her şeye rağmen Royaliz’in sınıfı bu taylardan farklı.

Son koşusunda öne çok kolay gelişiyle dikkat çeken İro Risa sürat kapasitesini geliştirebilecek pedigrisiyle, hem yetenek hem stil olarak Royaliz’in eksik koşmasını değerlendirebilecek tek isim.

 

Dördüncü ayak Yarış Beyi’ni çok tutuyorum. Başta kesinlikle Yarış Beyi yazılmalı. Sonra Kara Serseri, Sesil Hanım ve Storm Falcon.

 

Beşinci ayak Persistance’ın çıkışıyla herkesin hazırlıksız yakalandığı bir koşu oldu. Atları ve yarış gidşini detaylı değerlendirelim.

Yarış yavaş gider görünüyor.

Dublin 1900 üstü eksilmesine rağmen yavaş yarış ve bu sınıfta mesafe problemini belirgin hissetmeyebilir. Fakat formu soru işareti, dört ayak bandajlı koşuyor, eski diriliğinde değil. Mesafeyle birlikte düşününce bu şartlarda geçilmesi sürpriz değil. Benzer şeyler Noble Princess için de geçerli. Öne düşerse yarış gidişi avantajı kendisinde olacak fakat bildiğimiz Noble Princess dört aydır sahada yok. En iyi pist de çim değil. Spark Dancer için net şeyler konuşmak zor, yarış karakteri belirgin değil ama çim söz konusuysa bu grubu geçecek bir kariyeri yok. Biten yarışa gelen Yosun Sultan için hem grup hem yarış gidişi dezavantaj görünüyor.

Elediğim atlarla ilgili düşüncelerim bu şekilde, yerim olsa Dublin’i yazardım.

Dört yaşında olup ilk kez ideal pist mesafesini koşan Limoncello banko tercihim oldu. Kariyerinde bu tarz atları geçebildiği bir çim yarış olmayabilir fakat istediği yarışı bu kadar formdayken hiçbir zaman bulamadı. Dublin, Noble Princess gibi atların, en iyi ihtimalle yüzde 70 ile sahada olacağını düşünürsek, bir önceki 2000 kum yarışında çok diri görünen Limoncello’nun kazanması kesinlikle ütopik değil, yalnız keşke biraz daha süratli bir yarış olsaydı. Buna rağmen banko tercihi ondan yana kullanıyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8,6,7,11,1,3,5

2.Ayak: 1,3,2,5,15,6,4,11

3.Ayak: 9,5

4.Ayak: 3,1,2,5

5.Ayak: 5 ( Limoncello )

6.Ayak: 2,3,13,9,5,6


Cengiz Gürbüz