• 8 Eylül Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 7 ay, 2 hafta, 2 gün, 2 saat, 51 dakika, 52 saniye önce

Bursa kalabalık ve zor gibi görünse de, Bolvadin – Kafkasoğlu ikilisinden biri ve Wolf On Time’ın tek yazıldığı, tabela üç atlı, kalan yarışlar çok at şeklinde hemen herkesin benzer oyun yapacağı, dolayısıyla çok sevmediğim bir program türü. Ana bankom Bolvadin oldu; fakat biraz ters, alternatif bir oyun da hazırladım, imkanı olanlar değerlendirebilir.

 

İkinci ayakta grubun iyi atları Dark Khan ve Westgrove’un ara vermiş olmaları ve eksik işleri, Chack Or Raise’in çok kötü start çekmesi yarışı zorlaştırıyor. Önceliği bu üç ata vermekle birlikte şablonun eksiksiz yazılmasını öneriyorum.

 

Bolvadin kısa çimde yetenekli bir at, şimdiye kadar yaptığının da ötesine geçecek potansiyeli var. İstanbul’da kazandığı 1400 yarış, Bursa’da 16 içinde kazandığı 1200 yarış ve sert gruptaki son İstanbul performansı bu grubun üzerinde. Kafkasoğlu da çok formda geliyor ama Bolvadin’in kısa çimde daha özel bir at olduğunu düşünüyorum. Boş kalma şansı da varken Bolvadin riski her türlü alınmalıdır.

 

Wolf On Time ve Hıgh Speed Train ikilisini ayırmıyorum. Stil itibarıyla daha kolay giden ve iyi yer tutan Hıgh Speed Train rakibin zorlayabilir, aralarında bu kadar fark varken mutlaka denenmeli. Arnavut’un 800/49 işini ve orijinini beğendim. Cuvee, Follow Me’nin başını çektiği bu üretken süleleden iyi bir yavru verecektir. Hazır durumdaysa – ki öyle görünüyor - programın kısır döngüsünü kırabilecek atlardan biri. Bahsettiğim olay bilerek yapılacağını düşündüğüm bir şey değil, senelerin acı tecrübesinin getirdiği bir sezgidir sadece.

 

Son yarışından çok çekindiğim ve şahane koşan Carnaval, uygunlaşan grupta, gelişen tecrübesiyle çok şanslıdır. Armageddon ve çok kapanıp iyi koştuğu son yarışıyla, Dame De Sion torunu Sword Dancing yarışı kapatır.

 

En yukarıda bahsettiğim, ters kurgumun bankosu Cukka. Çimde ilk defa bu kadar uygun grup yakaladı ve mesafe tam istediği gibi, dış start çekse de geri bekleme yarışı yaptığı için sorun yaşayacağını sanmıyorum. Kazanmaya çok yakındır. Cukka bankolu oyunlar Bolvadin’in yanına Kafkasoğlu ve en fazla Başmimar ilave edebilir. Başka atın çıkması çok zor görünüyor.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,6,4,2,3,11

2.Ayak: 3,5,1,7,12,6

3.Ayak: 5

4.Ayak: 6,7,1

5.Ayak: 7,1,6

6.Ayak: 6,,2,1,7,8,12,10


Cengiz Gürbüz