• 8 Haziran Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 2 hafta, 3 gün, 2 saat, 42 dakika, 55 saniye önce

İki yarıştır jokeyinin tempo okuma ve yer tutma beceriksizliği yüzünden kaybeden James Bond bu sefer jokeyine muhtaç olmadan gücünü gösterebileceği bir mesafeye çıkıyor. Grup sertleşmiş olsa da, 2000 üzeri mesafeler için çok yetenekli görüntüsüyle yine favorim.  Whıte Crest’e düzelmiş haliyle, en iyi olacağı mesafede şans verilmelidir. Geçen seneki haline gelen Serhuncan ve Kocakaya’nın uzmanlık alanı yarış stiliyle Ersözlü yazılmalılar. Çime ve mesafeye yatkın pedigrisiyle Fast Flyıng Star ve haddinden fazla geri kalan Dymaxion ikilsi son tercihlerim.

 

Undaunted’ı ilk koştuğu Ankara yarışında tek önerip beklediğimi bulamamıştım ama çok da kötü koşmadı. Bugün o gruptan da zayıf, belki de Ankara’nın şimdiye kadarki en zayıf üç yaşlı Maiden yarışına denk gelmiş. Ne uzun ne kısa, en iyi koşacağı mesafelerden birinde çok etkili olacağını düşünüyorum. Topçu Oğuzhan yine nispeten kısa bir mesafeye çıkıyor ama gelişen durumu ve grubun çok uygun olmasıyla şanslıdır. Amanos kumdakinin biraz bile daha iyisini yaparsa ( ki Victory Gallop olmasıyla daha iyisi beklenebilir ) mutlaka yarışın içinde olacaktır. İlk yarışı fena olmayan Perfect Heart, orta mesafeye yatkın pedigrisiyle Pasıfıc Fıre ve beklemeyi denemesini umarak Whıte Ancestor üçlüsü son tercihlerim.

 

Banko tercihimi Vakurkız’dan yana kullanıyorum. Vakurkız mesafe ayırmayan, çimi biraz daha iyi, yetenekli ve istikrarlı bir kısrak. Bugünkü yarışta tek korkutan ihtimal Seyyahkızı’nın biraz boş kalacak görünmesi ve tam mesafesine çıkması. Ama ben Vakurkız’ın düzlük performansının her şekilde Seyyahkızı’nı yakalayacak seviyede olduğunu düşünüyor ve kazanmasını bekliyorum, yeter ki kapanmasın, abuk subuk yerlerde gitmesin. Bankom.

 

Yalazbeyi ve Çırak ayrımsız, kapalıdır. Yalazbeyi’ni elemeyi çok riskli buluyorum.

 

1200 çim Speedy Gunner’ın en iyi yarışını yaptığı koşullar. Bugün yarış gidişinin de çok uygun olduğunu düşünüyorum. Eski direncinde olmayan Star Of melih’in dibine yatarak kolay şekilde iki gidebilme şansı var. Hemen düzlük başında çok etkili yürüyerek iyi bir avans alıp kazanmaya çok buluyorum, iki tek yazacaksanız benim bir numaralı adayım Speedy Gunner.

Yarış gidişinin de yardımıyla sert grubun geçen The Daughter Sun, Speedy Gunner’ı çok kaçırmamayı becerebilirse yine şanslıdır. Aradan dönen ama kolay kolay eksik yarış koşmayan Tuğra son tercihim.

 

Son ayağın günün karışmaya en müsait yarışı olduğunu düşünüyorum. Rock Of Sea’nın son yarışındaki bir adım ileri gidememiş görüntüsü ve mesafenin iki yüz metre uzaması son ayağı karıştırabilir, sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 11,7,4,6,5,2

2.Ayak: 9,8,10,15,6,17

3.Ayak: 2

4.Ayak: 2,4

5.Ayak: 4,,1,6

6.Ayak: 7,6,9,16,18,8,10,4,2,5,15

 

Yedili Plase

2 / 11,7,4,6,5,2 / 9,8,10 / 2 / 2 / 4 / 7,6,9,16,18,8,10,4,2,5,15


Cengiz Gürbüz