• 8 Haziran Ankara

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 10 ay, 1 hafta, 4 gün, 19 saat, 43 dakika, 47 saniye önce

Son koşusunda net şekilde mesafeden etkilenen Yaramaz’ın bugün en büyük avantajı kuşkusuz mesafe ve jokey olacak. Yaramaz sertlik yapabilen ve düzlükte güçlü yüklenebilmesi adına atı da çok yormadan yumuşatılması gereken bir yapıya sahip. Bu başarılabilirse Yaramaz zaten bu mesafede bu atlara karşı düzlükte istenen her şeye cevap verecektir. Akın gibi akıllı, sakin bir jokeyin atı tanıyarak binceek olması büyük avantaj. Kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum.

Rakip olarak öncelikle Zeki Dayı tutuyorum. 1200 ve diğer mesafeler arasında ciddi performans farkı gösteriyor ama 1400’ü bu atlarla koşabileceğini düşünüyorum. Kaçmaz Zeki Dayı’nın sprintini maksimum etkiyle yapabilecek bir jokey. Geniş oyunlara Cibek Oğlu ve Ultra ilave edilebilir. İki yarış gören Ultra’nın bu kez boş kalma şansı var, mesafe de lehine şekilde kısalıyor. Ciddi bir sürprize imza atabilir. At geçen seneden olumlu anlamda farklı görünüyor.

 

Mehmet Akif Ersoy Koşusu çok zevkli, Gazi’ye ışık tutmaya aday bir yarış. İlk şansı Kuzey Kafkasyalı’ya veriyorum. Yarış gördükten sonra 1600’de buram buram mesafe kokan bir yarış kazandı. Gelişimi adına da oldukça faydalı bir koşu olduğunu düşünüyorum. Bu mesafede gerçek gücünü göreceğiz, ciddi bir potansiyel vaat etiği kesin. Scoutleo son koşusunda yürüdüğü gibi gruba hakim oldu, sınıf bir mesafe atı için kaliteli özellikleri var. Hem uzun hem hızlı sprint yapabiliyor ki bu mesafelerde bunu yapabilmek direkt Gazi’yi işaret eden bir yetenek. İkinci şansı ona veriyorum. Klaus önceki Ankara yarışıyla başlayan çıkışını Adana’da da devam ettirdi. Adana’da kazandığı yarış zayıf grup görünüyor ama iki giderek de kazanabilmesi, yarıştan düşmemesi Klaus gibi saklanarak çok daha güçlü gelebilecek bir at için önemli. Mücahit Klaus tarzında atlara muhteşem biniyor, bu mesafede Mücahit ile koşacağı yarışta ben Klaus’dan çok şey bekliyorum.

Akgün’ü mesafe, Varan Efe’yi sert grup gerekçeleriyle tutmuyorum.

 

Bumerang’ın, mesafesi eksik Altın Başak’ın tek rakip olduğu bu yarışı çok kolay kazanacağını düşünüyorum. Net şekilde bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,6,,1,10

2.Ayak: 3,7,10,4,8

3.Ayak: 7,10,6

4.Ayak: 1

5.Ayak: 1,6,5,8,10,9,2

6.Ayak: 5,7,3,4,8,2


Cengiz Gürbüz