• 8 Mart Adana

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 1 ay, 2 hafta, 3 gün, 16 saat, 1 dakika, 44 saniye önce

Birinci koşuda oldukça süratli bir mücadele olacak, yarış Sukaya için bence göründüğü kadar kolay değil. Özellikle Karaateş yarışını yapmayı başarabilirse Sukaya’dan daha şanslı. Sabır Bey ve Atiksoylu şans verdiğim diğer isimler.

 

Grubun en kariyerli çim atı Hoppala Ege kumu hiç yapamamasıyla kendini tamamen unutturdu. Geçen sezon çimde bıraktığı yer bu grubun tamamına hakim olabilecek seviyede, biraz uzun mesafeye rağmen, sprintin karakterini iyi tanıyan jokeyiyle favorim. Spırıt Of Sky’ın ilk iki yarışını çok beğenmiştim, Adana’ya gelmesiyle birlikte tay inanılmaz silik bir görüntü çiziyor. Adana kumuyla alakalı olabileceği ihtimalini göz ardı etmeyereki bu grupla koşacağı bir çim yarışta kesinlikle yazılmalıdır. Fantastic Angel biraz ürkek görünmekle birlikte çok yetenekli bir tay. Pist ve mesafe bence hiç istediği gibi değil ama yeteneği göz ardı edilmemeli. Çim ve mesafe tecrübesiyle Özel ve  kumda sonuç elde edemese de nefesini geliştirip ufak ufak kıpırdamaya başlayan, mesafeci ve iyi bir çim pedigrisine sahip Sunrise sonraki tercihlerim.

 

Miss Karnelyan ideal mesafesini koşmamasına rağmen bu grubun net favorisidir. 1900 / 04 içinde ve sermayeli koşan Demir Kral da ihmal edilmemeli. Demir Kral’ı yazıp yazmamakta tereddüt ettim  ama grubun ideal mesafesi bu olan tek ismi olup bu yarışa çok iyi geliyor olması fikrimi yazmak yönünde belirledi.

 

İki altılı için de banko  tercihim beşinci koşuda Lagoon oldu. Orijin özelliği itibarıylekumda yaptığı yarışlar kıymetli. Yarış içi görüntüsü, fiziği çok iyi olup kum düzlüğünde bu kadar arttırabiliyor. Çimde ve taylar için ayırt edici mesafede gerçek yeteneğini göstereceğini düşünüyorum. Üç yarış içinde en uygun grubu çekmiş, kazanmasını bekliyorum.

Başka banko tercih edecekler için en ciddi rakibi bence Last Dancer.

 

Dördüncü ayakta favorim Göğüsgeren olmakla birlikte yarışın gelişimine, Bitcoin’in formuna göre dört sonuç da normal kabul edilmeli. Ayırmamayı tercih ediyorum.

 

Grubun mesafe, kuru çim birleşimini en etkili koşabilecek ismi Hunting. Geçen sezon tam kazanacakken kıvama gelmişken ve bunu etkili Maiden gruplarında yapabiliyorken sezonun bitmesi, kumu da hiç koşamaması sebebiyle hala Maiden durumda. Bugün sağlıklı bir Hunting bu grupta net fark yaratacaktır, favorim. Son koşusunda düzelmeye başlayan El Mescalero da bu grupla alakasız bir isim, lehine değişen pist koşullarında, son yarışındaki çıkışıyla mutlaka yazılmaldır. Son olarak, yine çime uyumlu görünen Şahin Han tutuyorum.

Bol şanslar…


Alternatif banko adayları: Hunting, Çakmakşah, Göğüsgeren.

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 5,4,2,1

2.Ayak: 4,13,9,12,14

3.Ayak: 3,1

4.Ayak: 4,2,10,1,3,5

5.Ayak: 2 ( Lagoon )

6.Ayak: 7,6,4,2,11,1,,5,3

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 4,2,10,1,3,5

2.Ayak: 2 (Lagoon )

3.Ayak: 7,6,4,2,11,1,,5,3

4.Ayak: 3,1,4,2

5.Ayak: 2,8,4,9,5,3

6.Ayak: 2,1,7


Cengiz Gürbüz