• 8 Mart Adana (Güncelleme)

Ekleme Zamanı : 2 yıl, 1 ay, 1 hafta, 4 gün, 22 saat, 25 dakika, 56 saniye önce

Pist değişimiyle beraber beşinci ayak sıralaması güncellendi.


Dörtlü dişiler uzayan mesafede ilk kez bir araya geliyor. Mesafe unsuru dengeleri değiştirecektir zira bu grupta pek çok kısrak orijin ve yarış stiliyle mesafede artan bir güç vaat etmiyor. Gözlüce ve Sarısıcak ikilisini grubun önünde tutuyorum. 

Gözlüce’nin erkeklerle koştuğu ilk uzun mesafe yarışı son derece tatminkardı. Düzlük yarışına mükemmel binen ve stiline hakim jokeyiyle sonuca yakın olduğuna inanıyorum. Sarısıcak’ın uzunda daha iyi olacağını düşünmüyorum fakat diğerlerinin aksine idare edebilir. Kalitesiyle ihmal edilmemelidir. 

 

Bölünen Maiden’ın ilk ayağı ikincisine göre daha temiz görünüyor. Mesafenin işleyişi ve yaş kategorisi süzgecinden geçirdiğimizde start deparı üstüne düzlük sprinti koyabilen tayların sonuca gitmesini bekleyebiliriz. Yıldırımbey’in dişileri bu alanda oldukça etkililer. Babasının dominant aktarımını taşıyan Yıldırım Hanım, ideal mesafe, iyi jokey ve uygun grup avantajlarıyla sonuca en yakın olduğu yarışa çıkıyor. Haidi Aişe sürat yeteneğini her yarış bir tık arttırıyor. Dil bağı ilavesinin muhtemel pozitif etkisiyle hemcinslerine karşı kesinlikle ihmal edilmemeli. İki taydan birinin artık oturmuş yarış tecrübesi ve düzlüğe de saklayabildikleri sürat özellikleriyle sonuca gideceklerini düşünüyorum. 

Bol şanslar... 

 

1.Ayak: 3,1 

2.Ayak: 13,4 

3.Ayak: 5,3,4 

4.Ayak: 1,2,4,3,5 

5.Ayak: 2,5,7,6,3

6.Ayak: 3,4,5,8,1,6,12,10


Cengiz Gürbüz